Decapitări în Jandarmerie și Poliție

Decapitări în Jandarmerie și Poliție
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 25/04/2012, 16:06

Șeful Jandarmeriei Capitalei a rămas fără funcție. Motivulinvocat oficial a fost legat de managementul defectuos, însă sursedin Interne arată că de fapt generalul Gavril Pop a plătit pentrumitingul polițiștilor de la Palatul Cotroceni, din 24 septembrie,în urma căruia Vasile Blaga a și fost nevoit să își deademisia.

„Am vrut să introducem un suflu nou în moderninazreamanagementului. Era o stare de letargie și am considerat că emomentul să luăm această decizie, au declarat pentru gândul surse dinconducerea Jandarmeriei Române. Sunt și lucruri bune făcute acolo,dar e nevoie de modernizare. Ne trebuie o mai bună așezare aforțelor în stradă și o mentalitate mai revoluționară”.

Șeful Jandarmeriei Capitalei, generalul Gavrilă Pop, a fosteliberat din funcție, joi dimineață, la ordinul comandantuluiJandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu. Purtătorul de cuvânt alJandarmeriei Române, Marius Teodorescu, a declarat, pentrugândul, că GavrilăPop va fi înlocuit la conducerea Jandarmeriei Capitalei decolonelul Eugen Meran, cel care a fost până de curând primullocțiitor al generalului Pop. „Nu a fost o măsură disciplinară, ciuna administrativă, a insistat în explicații Teodorescu”.

Fătuloiu spune că ar putea cădea capete și înPoliție

Întâmplător sau nu, măsura apare a doua zi după ce secretarul destat în Ministerul de Interne și șef al departamentului de Ordineși Siguranță Publică, chestorul general Dan Valentin Fătuloiu,declara că ar putea „să cadă capete” în urma raportului privindmitingul polițiștilor din 24 septembrie, de la PalatulCotroceni.

Considerat numărul doi în ierarhia MAI, după ministru, Fătuloiucoordonează activitatea Poliției, Poliției de Frontieră și aJandarmeriei. El a declarat că va discuta împreună cu premierulEmil Boc și ministrul de Interne Traian Igaș săptămâna viitoare,despre măsurile ce trebuiesc luate în urma elaborării raportuluidespre mitingul polițiștilor. Raportul a fost déjà înaintat cătreCSAT. Fătuloiu a confirmat spusele Președintelui traian Băsesculegate de acest raport, care ar fi „complex și complet”.

Secretarul de stat a mai spus că, potrivit raportului, o partedin responsabili sunt deja cercetați de Parchet, respectiv ceicinci polițiști care aveau armele la ei. O parte din protestatariau fost déjà amendați pentru participare la o manifestație ilegală,iar alții au fost sancționați disciplinar.

Zece șefi de Inspectorate de Poliție ar putea fischimbați

„Desigur, alții vor răspunde cu funcțiile”, a completatFătuloiu, care a declarat că de o lună de zile călătorește mult înteritoriu, unde discută cu polițiștii simpli, în încercarea de aidentifica problemele cu care aceștia se confruntă. Cel puțin zeceșefi de inspectorate județene de poliție riscă să își piardăscaunul, în urma acestor discuții, în care au fost puși la zid deproprii subordonați, care i-au acuzat de servilism, incompetență șiparti-priuri politice.

De altfel, într-unul din discursurile sale recente, TraianBăsescu a înfierat astfel de practici în teritoriu, cerând măsuriîn acest sens și confirmând, iată, bunele relații pe care le are cusecretarul de stat Fătuloiu, încă din perioada în care era Primargeneral al Capitalei iar chestorul conducea Poliției Capitalei.Obiectivul major al lui Fătuloiu este reformarea Ministerului deInterne, urmând modelul aplicat în forță în perioada în caredeținea funcția de șef al Poliției Naționale.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...