DECES. Circulaţie blocată în Capitală, pe linia tramvaiului 41, în zona Podului Grant. Un călător a murit în tramvai

Publicat: 05 06. 2020, 13:57
Actualizat: 05 06. 2020, 14:01

Circulaţie blocată în Capitală, pe linia tramvaiului 41, în zona Podului Grant. Se întâmplă după ce un călător de 68 de ani a murit după ce i s-a făcut rău în tramvai.

Tragedia a avut loc în jurul orei 11:30, când bărbatului i s-a făcut rău și a căzut. Imediat, un călător i-a acordat îngrijiri medicale, după ce a fost anunțat vatmatul, care a oprit mijlocul de transport în comun. După apelul la 112, a ajuns un echipaj al Ambulanței, iar medicii au încercat să-l resusciteze timp de o oră. Efortul a fost zadarnic, pacientul fiind declarat decedat.

Linia 41 a tramvaiului a fost bocată pentru mai bine de o oră, iar după ce bărbatul a fost luat de ambulanță, mijlocul de transport s-a retras la depou. Cursul normal pe linia 41 a fost, atunci, reluat.

Pe linia 41 au mai fost incidente care au perturbat traficul

Ultimul, în luna februarie, când linia a fost blocată de un accident de circulație.

Un conducător auto a pierdut controlul volanului și a ajuns pe linia de tramvai. Nu mai puțin de 8 tramvaie au fost blocate atunci pe sensul către Piața Crângași. S-a intervenit de urgență, iar Societatea de Transport București a trimis la fața locului un remorcher pentru a elibera linia de tramvai.

STB a anunțat că circulația a fost reluată, după aproape două ore de la producerea incidentului.

Linia de tramvai 41 și-a reluat circulaţia normală pe Podul Grant, începând de la 15 februarie, ca urmare a finalizării lucrărilor de consolidare a podului, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB).

„Podul Grant, o legătură importantă între cartierele din nordul şi vestul Capitalei, nu a mai intrat în reparaţii de peste 12 ani. Expertiza tehnică a arătat că lucrările nu mai puteau fi amânate. În aprilie 2019, Podul Grant a intrat în consolidare şi reabilitare. Prima etapă a proiectului, între Turda şi Crângaşi, a fost finalizată într-un timp scurt, având în vedere că aici erau problemele cele mai grave. A fost modernizată şi calea de rulare a tramvaiului 41 după aproape 20 de ani. A doua etapă, pe sensul Crângaşi – Turda, va începe când vor fi primite toate avizele pentru restricţionarea etapizată a traficului”, afirmă Primarul General, Gabriela Firea, citată în comunicat.

Valoarea lucrărilor de reabilitare şi consolidare a Podului Grant, realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, pe ambele tronsoane ale podului, se ridică la aproximativ 12 milioane de euro, potrivit sursei citate.