Diplomații ambasadei SUA din Ucraina au petrecut noaptea în Polonia din motive de securitate

Publicat: 22 02. 2022, 10:35
FOTO: Pixabay

Diplomaţii ambasadei SUA din Ucraina şi-au petrecut noaptea de luni spre marţi în Polonia din motive de securitate, scrie Reuters citând un comunicat de presă al secretarului de stat american Antony Blinken.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări că transferul personalului ambasadei SUA în Polonia nu subminează „sub nicio formă” sprijinul acordat Ucrainei.

„Angajamentul nostru faţă de Ucraina transcende orice poziţie geografică”, a spus Blinken, însă nu menţionează dacă diplomaţii vor reveni sau nu în Ucraina şi când ar putea fi posibilă întoarcerea lor la Kiev.

Amintim că Vladimir Putin a ordonat desfășurarea de trupe în cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, după ce le-a recunoscut luni ca fiind independente, scrie CNN. Echipamente militare grele fără însemne au fost văzute trecând granița în Donețk, raportează Reuters.

Președintele Putin a semnat luni decretele de recunoaștere a independenței republicilor separatiste Donețk și Luhansk. În discursul de luni, Putin a acuzat din nou NATO că a pregătit în scuturile din România și Polonia rachete îndreptate împotriva țării sale.

În urmă cu o săptămână, SUA au anunţat relocarea temporară a ambasadei din Kiev, în Lvov, oraș aflat la aproximativ 80 de kilometri de granița Ucrainei cu Polonia.