DOLIU în sport. A murit Marcel Cosma, fost jucător și antrenor de polo

Publicat: 11 04. 2023, 20:17
Sursă Foto - Bihoreanul

Fostul jucător și antrenor de polo de la clubul Dinamo Oradea, Marcel Cosma, s-a stins din viață, marți, la vârsta de 59 de ani.

Anunțul a fost făcut de CSM Oradea, clubul cu care a colaborat sportivul.

Cosma s-a născut la data de 26 aprilie 1964 și s-a făcut remarcat prin contribuirea consistentă la formarea mai multor poloiști, incluzând sportivii generațiilor 1978-1980.

„Acea echipă a câştigat, începând cu anul 1992, şase titluri naţionale la nivel de juniori, toate sub comanda lui Cosma. O bună parte a sportivilor acelei echipe au continuat să practice jocul de polo la nivel de seniori, unii având cariere impresionante în această disciplină”, a precizat CSM.

Marcel Cosma a antrenat și echipe de fete

Conform sursei citate, între sportivii pe care Marcel Cosma i-a antrenat de-a lungul timpului se află antrenorul secund al primei echipe şi al juniorilor de la CSM Oradea – Christian Sandor, responsabilul secţiei de polo de la CSM – Petre Gepian, înotătorul în ape îngheţate şi instructorul de înot Ovidiu Tirla, arbitrul Cosmin Baidoc, fostul jucător Nicolae Diaconu şi fostul jucător, actualmente antrenor, Cosmin Goina.

Marcel Cosma a antrenat şi la nivel de polo feminin, iar spre finalul activităţii sale în sport a colaborat cu CSM Oradea.