Donald Trump: Dacă îl ascultam pe medicul Fauci, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi

Publicat: 20 10. 2020, 15:48
Actualizat: 06 04. 2021, 15:35
„Vom avea de suferit enorm”. Anthony Fauci critică dur măsurile lui Donald Trump în gestionarea pandemiei de coronavirus / Sursă FOTO: colaj Profimedia Images

Președintele american Donald Trump l-a atacat din nou pe expertului epidemiolog Anthony Fauci, spunând că „dacă îl ascultam pe medicul Fauci, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi. Președintele SUA a afirmat că medicul conduce de prea mult timp Institutul de Boli Infecţioase, relatează AFP.

Trump l-a criticat dur pe Fauci

Preşedintele american Donald Trump a lansat noi critici la adresa epertului epidemiolog Anthony Fauci (79 de ani), membru al celulei de criză de la Casa Albă pentru gestionarea crizei sanitare, scrie AFP.

„Oamenii s-au săturat să audă vorbindu-se despre COVID”, a declarat Trump într-o discuţie telefonică cu membri ai echipei sale de campanie, la care au avut acces mai multe media americane.

Președintele SUA a mai declarat că „Oamenii s-au săturat. S-au săturat să audă de Fauci şi toţi aceşti idioţi”.

Donald Trump consideră că doctorul Fauci este de prea mult timp la conducerea Institutului de Boli Infecţioase: „Este acolo de 500 de ani”.

Liderul de la Casa Albă spune că nu este momentul potrivit pentr a-l concedia pe faucii înainte alegerilor din SUA, dar „ „dacă îl ascultam, am fi avut 700.000 sau 800.000 de morţi”.

Peste 219.000 de morţi a cauzat noul coronavirus în SUA.

Mai multe afirmaţii ale epidemiologului au fost folosite de echipa lui Trump într-un clip electoral, fapt ce l-a nemulţumit pe medic, acesta susţinând că în cincizeci de ani de activitate nu a făcut campanie pentru niciun candidat la funcţia de preşedinte al SUA.

Dr. Fauci a încercat să clarifice sau să corecteze, în mai multe rânduri, afirmaţiile aproximative ale lui Trump privind vaccinurile sau tratamentele în curs de dezvoltare împotriva COVID-19.

Acum o săptămână, imunologul și-a exprimat nemulțumirea pentru folosirea afirmațiilor sale într-un clip de campanie al echipei Trump legat de coronavirus.

„În aproape cinci decenii de serviciu public, nu am susținut niciodată public vreun candidat”, a subliniat el, acuzând scoaterea din context a declarațiilor sale.

În mai multe rânduri, dr Fauci a încercat să clarifice sau să corecteze afirmații adeseori aproximative ale lui Trump privind vaccinurile sau tratamentele în curs de dezvoltare împotriva Covid-19.