Donald Trump, fericit că s-a infectat cu coronavirus: “A fost o binecuvântare de la Dumnezeu!” Ce le promite americanilor

Publicat: 08 10. 2020, 17:38
Donald Trump, fericit că s-a infectat cu coronavirus: “A fost o binecuvântare de la Dumnezeu!” Ce le promite americanilor

Donald Trump a declarat că faptul că s-a infectat cu noul coronavirus a reprezentat pentru el o “binecuvântare de la Dumnezeu”, care i-a dat posibilitatea să fie explus tratamentelor experimentale, care urmează să fie puse la dispoziție, gratuit, tuturor americanilor.

Externat în urmă cu două zile din Spitalul Militar Walter Reed, președintele SUA a anunțat că se simte foarte bine și că nu regretă, sub nicio formă, faptul că a contractat COVID-19.

“Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată”, a spus Donald Trump, ocazie cu care a explicat că medicamentele de la Regeneron Pharmaceuticals i-au oferit ocazia să experimenteze eficiența lor.

Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit”, a mai afirmat Donald Trump.

Ce tratament experimental a primit Donald Trump după ce s-a infectat cu coronavirus

Preşedintele SUA a primit un tratament experimental împotriva Covid-19, anticorpi de sinteză dezvoltaţi de laboratorul Regeneron. Injectaţi în corpul pacientului, anticorpii sintetici pot dezintegra virusul, neutralizându-l aşa cum cum este menit să o facă sistemul imunitar.

Pentru profesorul Michael Buchmeier, de la Universitatea din California, prezenţa unor astfel de anticorpi în această etapă ar putea însemna, de asemenea, că infecţia a fost prezentă la pacient mai devreme decât s-a anunţat. Medicii Casei Albe au afirmat că Donald Trump a fost testat pozitiv pentru prima dată joi, 1 octombrie, dar au refuzat cu încăpăţânare să spună când a fost testat anterior.