Două tramvaie s-au ciocnit în zona Răzoare din Capitală. Patru persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale

Publicat: 10 10. 2020, 17:30
Actualizat: 10 10. 2020, 17:37

Două tramvaie ale Societății de Transport București (STB), care circulau pe același sens de mers, s-au ciocnit – sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15.45 – pe Șoseaua Progresului, în zona Răzoare din Capitală. În urma impactului, patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Trei dintre acestea au fost transportate la Spitalul Universitar, iar una a refuzat, fiind rănită ușor.

La fața locului au acționat două autospeciale SMURD, o motocicletă SMURD și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Bucurețti-Ilfov (SUBIF). Poliția face verificări și urmează să stabilească de ce s-a produs accidentul.

Potrivit Brigăzii Rutiere, conducătorul unui tramvai a lovit în spate un alt tramvai care era oprit în stație, pentru îmbarcarea/debarcarea pasagerilor.

Traficul tramvaielor pe sensul de mers dinspre Calea 13 Septembrie către Bd.Timișoara (mai cunoscută ca zona „Trafic Greu”, pentru bucureșteni) a fost restricționat, timp de aproximativ o oră, pentru cercetări, dar în acest moment se circulă normal.

Ambii conducători de tramvaie au fost testați, rezultatul fiind negativ.

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București, la sfârșitul lunii mai. Șapte persoane au fost rănite, atunci

Un accident a avut loc în Bururești, la sfârșitul lunii mai, atunci când două tramvaie s-au ciocnit frontal la intersectia Sos Oltenitei/Giurgiului.

Vatmanul unui tramvai al liniei 7, care se deplasa pe sos Oltenitei către sos. Giurgiului, nu ar fi schimbat macazul si a intrat în coliziune frontală cu un tramvai al liniei 11, care circula regulamentar. Niciun vatman nu a consumat băuturi alcoolice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), Daniel Vasile, a declarat atunci, într-o intervenție telefonică la Gândul LIVE, că s-a intervenit cu ușurință în cele două vehicule și niciun pasager nu a rămas blocat. Unul dintre vatmani a fost rănit în urma impactului, alături de șase pasageri.

Momentul în care două tramvaie se ciocnesc frontal, filmat de unul dintre vatmani

Conducătorul unuia dintre tramvaie celui din urmă a surprins momentul impactului, cu o cameră de bord. În imagini se vede clar cum celălalt tramvai schimbă brusc direcția, în loc să facă dreapta, spre Șoseaua Giurgiului.