BUCUREȘTI. Momentul în care două tramvaie se ciocnesc frontal, filmat de unul dintre vatmani (VIDEO)

Redactor:
Gândul

Două tramvaie s-au ciocnit frontal în București, miercuri, în jurul orei 11:40. Impactul a avut loc la intersecția Șoseaua Oltenitei cu Șoseaua Giurgiului, zona Cimitirilui Bellu.

Vatmanul unui tramvai al liniei 7, care se deplasa pe sos Oltenitei către Șos. Giurgiului, nu ar fi schimbat macazul si a intrat in coliziune frontală cu un tramvai al liniei 11, care circula regulamentar.

Conducătorul celui din urmă a surprins momentul impactului, cu o cameră de bord. În imagini se vede clar cum celălalt tramvai schimbă brusc direcția, în loc să facă dreapta, spre Șoseaua Giurgiului.

În urma testării, a reieșit faptul că niciun vatman nu consumase băuturi alcoolice.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF), Daniel Vasile, a declarat – într-o intervenție telefonică la Gândul LIVE – că s-a intervenit cu ușurință în cele două vehicule și niciun pasager nu a rămas blocat.

Unul dintre vatmanii implicați în accident a fost rănit în urma impactului, iar șapte pasageri au fost transportați la Spitalele Sf. Ioan și Baltazar, fiind în afara oricărui pericol.

Tramvai cuprins de flăcări, în Arad, cu călători în el

Un incident grav s-a petrecut în Arad, la începutul acestei luni, atunci când un tramvai aflat la prima cursă a zilei a ars luni dimineață, 4 mai, în timp ce se deplasa pe traseu.

Vatmanul și cei doi călători aflați în vagon au reușit să iasă la timp, înainte ca flăcările să cuprindă tot tramvaiul.

Vagonul a fost distrus în proporție de 60%, înainte ca pompierii să reuşească să stingă focul, scrie specialarad.ro.

Două linii de tramvai vor circula non-stop în București de la 1 iunie

Societatea de Transport din București (STB) a anunțat că, începând cu data de 01.06.2020, programul de funcționare a liniilor de tramvai 1 şi 10 va fi prelungit pe toată durata nopții, funcționând astfel 24/24.

De la aceeași dată, la secțiunea „Trasee” vor fi publicate graficele de circulație actualizate.

Liniile 1 și 10 au un traseu circular, desfășurat pe Inelul Principal de Circulație din București, și reprezintă o parte dintre cele mai lungi și importante trasee de tramvai din Capitală.

Inchide