DROGURI. Bulgar prins cu 50 de kilograme de heroină la granița cu România. Stupefiantele urmau să fie vândute pentru o sumă uriașă!

Publicat: 25 05. 2020, 16:57
Un bulgar a fost prins în timp ce încerca să treacă prin România cu 50 de kilograme de heroină/sursa MEDIAFAX FOTO

Un bulgar în vârstă de 37 de ani a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să intre în România cu 50 de kilograme de heroină. Valoarea pe piața neagră a acestor droguri se ridică la un milion și jumătate de euro.

Potrivit procurorilor DIICOT, bulgarul a fost prins, miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, în timp ce încerca să intre în România la volanul unui  autocamion.

Polțiștii de frontieră care au verificat cabina mașinii au descoperit, într-o geantă de voiaj ascunsă printre bagaje şi sacoşe cu mâncare, mai multe pachete ce conțineau aproximativ 50 de kilograme de heroină, cu o valoare de piață de aproximativ 1.500.000 euro.

Drogurile purtau însemnele unei grupări importante

Bărbatul a fost reținut și predat imediat polițiștilor BCCO Craiova și procuroilor DIICOT, pentru continuarea cercetărilor. Traficantul bulgar a fost audiat și adus apoi la în capitală, unde a fost prezentat instanței Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, drogurile nu erau destinate pieței din România ci urmau să ajungă, în final, în Germania. În acest sens, procurorii presupun că stupefiantele provin, în realitate, din Turcia. iar bulgarul era un simplu cărăuș.

Heroina pare să fie traficată de o grupare importantă, în condițiile în care, potrivit obiceiului marilor organizații criminale, poartă simbolul proprietarilor. În cazul de față, pachetele cu heroină purtau pe etichetă, inițialele „D V”, sub care era desenată o stea de culoare de neagră.