MAI. Polițist de frontieră, prins în casă la un traficant de droguri! A încercat să fugă pe fereastră la vederea procurorilor DIICOT

MAI. Polițist de frontieră, prins în casă la un traficant de droguri! A încercat să fugă pe fereastră la vederea procurorilor DIICOT
Sursa FOTO: https://www.infocs.ro
Publicat: 19/05/2020, 14:44

Procurorii DIICOT au reţinut un bărbat sub acuzaţia că a înfiinţat şi întreţinut o cultură „indoor” de cannabis, plantele fiind cultivate într-un apartament situat în Satu Mare. La percheziţia efectuată în apartamentul respectiv, anchetatorii au dat peste un poliţist de frontieră din Sighetul Marmaţiei, care a încercat să fugă pe fereastră.

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Satu Mare au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului R.D.C. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Anchetatorii susţin că, în perioada februarie – mai 2020, inculpatul R.D.C. a înfiinţat şi întreţinut o cultură „indoor” de cannabis, plantele fiind cultivate într-un apartament.

Luni, procurorii DIICOT și ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare au efectuat două percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate un număr de 17 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în cantitate de aproximativ 6 kg masă verde, aproximativ 700 de grame de materie vegetală uscată (muguri), ambalată în pungi tip ziplock şi în cutii, două instalaţii speciale destinate creşterii plantelor de cannabis în condiţii „indoor”, prevăzute cu ventilatoare, dispozitive de climatizare şi lămpi UV, un cântar electronic de mare precizie, două dispozitive de mărunţit (grindere), trei telefoane mobile, precum şi sumele de 27.000 euro şi 3.686 lei.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, într-unul dintre apartamente au fost identificaţi şi suspecţii M.A.V. şi N.V.C., acesta din urmă încercând să fugă din apartament sărind pe geam, dar a fost prins şi imobilizat.

Conform DIICOT, cu ocazia legitimării acestuia s-a constatat că este lucrător de poliţie în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase