Emmanuel Macron condamnă decizia Rusiei de a lansa un război împotriva Ucrainei: „Rămânem alături de ucraineni”

Publicat: 24 02. 2022, 10:13

Preşedintele Franţei condamnă atacul Rusiei asupra Ucrainei și îl somează pe Vladimir Putin să oprească operaţiunile militare. „Rămânem alături de ucraineni şi acţionăm împreună cu partenerii şi aliaţii pentru încetarea războiului”, a spus Emmanuel Macron.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, îi cere lui Vladimir Putin să oprească imediat operaţiunile militare.

„Franţa condamnă cu fermitate decizia Rusiei de a lansa un război împotriva Ucrainei. Rusia trebuie să înceteze imediat operaţiunile militare”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

„Franţa este solidară cu Ucraina. Rămânem alături de ucraineni şi acţionăm împreună cu partenerii şi aliaţii pentru încetarea războiului”, a subliniat Emmanuel Macron.

Occidentul „nu va rămâne pasiv” faţă de atacul militar al Rusiei asupra poporului ucrainean, a ameninţat joi dimineaţă premierul Marii Britanii, Boris Johnson, după conversaţia cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Imagini sfâșietoare din Ucraina. „Adăpostul se umple de copii care țin în mâini cărți de colorat”

Imagini sfâșietoare au fost surprinse în Ucraina. Mai mulți părinți și-au luat copiii și s-au adăpostit la metrou, locul unde încearcă să se protejeze de atacul Rusiei asupra țării lor.

Oamenii încearcă să scape de atacul militar al Rusiei asupra Ucrainei.

Îmbrăcați doar cu hainele de pe ei și cu rucsacii în spate, ucrainenii au plecat de la primele ore ale dimineții, imediat ce sirenele au început să anunțe invazia militară.

Jurnalistul Guardian Luke Harding din Kiev scrie pe Twitter că sunt puțini oameni pe străzi, iar unii locuitori stau la coadă la bancomate.

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat, joi dimineață, o operațiune militară în estul Ucrainei.