Fată de 10 ani, violată și „mituită” cu două gume de mestecat ca să tacă! Se întâmplă în cea mai săracă așezare din România

Publicat: 13 11. 2020, 11:27
Fată de 10 ani, violată și „mituită” cu două gume de mestecat ca să tacă! Se întâmplă în cea mai săracă așezare din România / Foto: Caracter ilustrativ Pixabay.com

Satul Hetea din Covasna este locul unde trăiesc oameni nevoiași, izolați de restul lumii. Aici s-a petrecut, în 8 martie 2020, chiar de Ziua Mamei, un viol cumplit: o fată de 10 ani a fost siluită și „răsplătită” cu două gume de mestecat. Părinții s-au răzvrătit împotriva abuzurilor!

Părinții fetei au reacționat și au cerut ajutorul poliției. În cele din urmă, violatorul a fost condamnat la șase ani de închisoare, aproape de minimum pe care i-l poate da, scrie Libertatea.ro.

Hetea e la 10 km de Sf. Gheorghe, în județul Covasna, dar la ani lumină de ceea ce e civilizația.

„Satul celor 70 de bordeie” își poartă numele, acolo fiind doar barăci din lut, unde stau oameni. Fetița avea 10 ani când a fost violată.

Copila a mers în 8 martie la fratele mamei ei pentru a se uita la desene animate.

Când a dat să plece, pe întuneric, s-a întâlnit în curte cu verișorul ei de 21 de ani, Adrian Racolțea, care a rugat-o să-i țină de „urât” în grajd cât fumează.

I-a dat două gume de mestecat ca să ascundă violul: „Îți tai gâtul!”

A violat-o în grajd și i-a dat două gume de mestecat ca să tacă. Mai mult, ca să fie sigur, violatorul a amenințat-o că-i taie gâtul dacă spune ceva acasă.

Cu ștrampii plini de sânge, așa a găsit-o sora ei, plângând. „A râs de mine”, a povestit fata acasă. În Hetea, unde fetele se mărită la 13 ani, asta înseamnă că două persoane au avut relații intime.

Violatorul: „A zis da…”

Tatăl fetei a sunat la 112 și agresorul fetei și-a recunoscut fapta oribilă. A spus că a întrebat-o „vrei să te f…?” și fata „a zis da”.

„Având în vedere vârsta fragedă a victimei, apreciem că aceasta nu îşi putea exprima consimţământul la întreţinerea actului sexual”, notează procurorii în rechizitoriu.

Tânărul s-a ales cu pedepsa minimă și trebuie să achite daune de 25.000 de lei. Violatorul ar putea fi în libertate după patru ani.