Fiul lui Liviu Dragnea, așteptat la Tribunalul București! Valentin Dragnea, citat ca martor în dosarul Tel Drum

Publicat: 09 09. 2020, 07:07
Fiul lui Liviu Dragnea, așteptat la Tribunalul București! Valentin Dragnea, citat ca martor în dosarul Tel Drum

Fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, este citat miercuri, începând cu ora 09.00 la Tribunalul București, unde judecătorii îl vor audia în dosarul Tel Drum, cel în care sunt judecați directorii firmei de construcții din Teleorman. Liviu Dragnea a fost pus sub acuzație într-un dosar separat privind activitatea Tel Drum, dar rechizitoriul nu a fost încă finalizat.

Este vorba despre dosarul în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi pe fond după ce procurorii DNA i-au deferit justiţiei pentru obţinere pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriu, procurorii DNA reţin că Tel Drum şi reprezentanţii societăţii au obţinut ilegal o rambursare de 1 milion de euro, informează Adevărul.ro.

„Se citează martorii Bădici Gabriela-Daniela, Ţigăneşteanu Ionel, Panaitov Gabriel Virgil, Tatu Marinela – Alexandria, Popescu Ana-Maria – Alexandria, Tiţa Corina Giorgiana, Barcaru Dan Liviu, Ardeleanu Gheorghe Gabriel, Ioniţă-Leancă Elena şi Dragnea Valentin. Fixează un nou termen de judecată diferit de cel al condicii, la data de 9 septembrie 2020, sala 147, ora 9:00”, se arată în minuta Tribunalului Bucureşti.

„Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii menţionate, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Acuzat de abuz în serviciu, grup infracțional organizat și fraude cu fonduri UE

Fostul lider PSD Liviu Dragnea este acuzat în Dosarul Tel Drum de abuz in serviciu (2-7 ani), grup infracțional organizat (1-5 ani) şi fraude cu fonduri europene (2 la 7 ani), infracţiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care era şeful Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, adică în perioada 2000-2012.

Liviu Dragnea, vizitat în închisoare. Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu a fost în vizită la închisoare, pentru a-l vedea pe Liviu Dragnea. „Mi-a spus că este pedepsit după interviul dat în presă!”, a dezvăluit politicianul.