Florin Cîțu, despre scandalul de la Apele Române: „Nu mă opresc aici”

Publicat: 10 02. 2021, 19:59
Actualizat: 06 04. 2021, 15:05
Florin Cîțu, despre scandalul de la Apele Române: „Nu mă opresc aici” / Sursă Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Potrivit premierului Florin Cîțu, inginerul Gabi Musteață de la Apele Române nu a fost dat afară acum, ci i s-a reorganizat postul încă de anul trecut. Șeful Executivului mai spune că nu se va opri aici în a investiga această speță.

Decizia ca inginerul să fie concediat nu a fost luată în 2021

Chestionat miercuri pe tema scandalului de la Apele Române, unde au apărut informații că inginerul Gabi Musteață, care s-a opus angajării unei chelnerițe, a fost dat afară, Florin Cîțu a declarat că postul acestuia era în reorganizare din 3 noiembrie anul trecut.

„Postul respectiv a fost desființat anul trecut în noiembrie, i s-a oferit un alt post, nu l-a acceptat, am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluție”, a declarat premierul.

Drept urmare, decizia ca inginerul să fie concediat nu a fost luată în 2021, ci anul trecut, prin reorganizarea postului.

„Dar domnul Tanczos Barna este în legătură și vom avea mai multe în perioada următoare”, a adăugat Cîțu: „Pentru restul am trimis corpul de control și nu mă opresc aici. V-am spus foarte clar în acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”.

Inginerul Gabi Musteață făcuse dezvăluiri pentru publicația Recorder, despre o chelneriță fără pregătire care a fost angajată ca inginer, iar miercuri au apărut informații că acesta a fost dat afară.

Simona, fosta chelneriță devenită inginer peste noapte la Apele Române, și-a dat demisia

Simona Iancu, fostă chelneriță, detaşată pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, şi-a dat demisia în urma reportajului Recorder.ro. Actul unilateral a fost înregistrat de Primăria Vatra Moldoviţei, Suceava, luni, 8 februarie.