FOTO | O aeronavă cargo, încărcată cu AJUTOARE umanitare, a decolat în această dimineață de pe Aeroportul Henri Coandă spre populaţia grav afectată de cutremure din Turcia

Publicat: 12 02. 2023, 10:01
Actualizat: 12 02. 2023, 10:15

O aeronavă cargo Boeing B777F, încărcată cu ajutoare umanitare, a plecat în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, către Adana, Turcia, în misiune de sprijin pentru populaţia grav afectată de cutremure. Zborul a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, de la ora 07.13, anunță CNAB.

”Compania Națională Aeroporturi București a avut ca prioritate această misiune umanitară, personalul fiind mobilizat pentru a asigura cât mai rapid toate operațiunile aeroportuare necesare, în condiții de maximă siguranță și securitate”, au anunțat reprezentanții companiei într-un comunicat.

Un nou zbor cu ajutoare umanitare către Turcia va decola astăzi tot de pe Aeroportul Henri Coandă.

”De asemenea, Compania Națională Aeroporturi București a alocat resursele operaționale pentru îndeplini cu celeritate și a doua misiune umanitară, când o altă aeronavă cargo Boeing 777F este programată să decoleze în cursul zilei de duminică spre Turcia de pe Aeroportul Henri Coandă, pentru a transporta ajutoare”, se mai arată în comunicatul emis de CNAB.

Cutremurele devastatoare, care au avut loc în cursul zilei de luni în Turcia și nord-vestul Siriei, au făcut până acum aproximativ 30.000 de victime, pe măsură ce eforturile de salvare continuă. Numărul deceselor în Turcia a ajuns duminică la 24.617, în timp ce în Siria au fost uciși peste 4.500 de oameni.