GÂNDUL LIVE. Cristian Dima, președinte ALDE Galați: „Propun o moțiune de cenzură. Nu trebuie să facem un spectacol că am negociat patru zile și patru nopți. Pentru ce? Că am adus mai puțin bani”

Publicat: 24 07. 2020, 13:09
Actualizat: 24 07. 2020, 14:57
GÂNDUL LIVE. Cristian Dima, președinte ALDE Galați: „Propun o moțiune de cenzură. Nu trebuie să facem un spectacol că am negociat patru zile și patru nopți. Pentru ce? Că am adus mai puțin bani”

Cristian Dima, președintele ALDE Galați, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre cum trece Galațiul prin criza coronavirusului, dar l-a și criticat, cu această ocazie, pe actualul președinte Klaus Iohannis, care ar fi făcut „spectacol”, deși s-a întors cu „mai puțini bani” de la Bruxelles.

„Dialogul este varianta cea mai bună. Este halucinant însă când doi ofițeri de poliție se prezintă încercând să convingă pe cineva să respecte o prevedere legală acceptată de noi toți. Discuția e de neconceput pentru mine. Toți avem convingerea că măsurile de distanțare fizică, purtarea unor elemente de protecție, este benefică pentru noi în această perioadă.

„Transmiterea virusului este pe val”

Cred că sunt întrutotul de acord. Trebuie să ne învățăm să trăim cu acest virus. Galațiul și-a dorit să reprezinte fruntea. Am ajuns din păcate în top 4 în privința infectărilor zilnice. Ieri au fost 54 de infectări zilnice. Mă deplasez în Galați, sunt printre oameni. Nu pot spune că gălățenii nu respectă regulile. Există și situații în care sunt respectate mai puțin regulile. Este clar că suntem într-o perioadă în care transmiterea virusului este pe val. Trebuie să apreciez aspectele clare: purtatul măștii conține două aspecte care îngreunează situația: reprezintă un disconfort, reprezintă un cost, îngreunează comunicarea. Nu este nici pe departe în obișnuința poporului de a purta acest tip de separare fizică, care are și influență asupra stării de confort. Reabsorbim o parte din dioxidul de carbon pe care îl eliminăm, în mod normal, în atmosferă. În același timp, printr-o conștientizare profundă, vom reduce numărul de infectări zilnice.

„Am ajuns de la cea mai coruptă țară la ciuma Europei

Cetățeanul trebuie să fie respectat în egală măsură, este incorect să amendezi un angajat din mediul privat pentru că nu obligă un cetățean să poarte mască. Românii au fost cei mai amendați cetățeni din Europa. Am ajuns de la cea mai coruptă țară la „ciuma Europei”.

Actualii guvernanți nu sunt atenți la economie. Nu se ocupă de interesul României, pur și simplu am minimalizat afacerile, am spus că turismul nu contează, agricultura nu contează.

„Propun o moțiune de cenzură”

România se găsește cu două situații catastrofale: inundații și secetă. Dar pe de altă parte antreprenorii nu sunt susținuți deloc. Propun o moțiune de cenzură. Nu trebuie să facem un spectacol că am negociat 4 zile și 4 nopți, pentru ce? Că am adus mai puțin bani? Au spus miniștri că avem 85 de miliarde, ne-am întors cu 80. Ce să înțelegem? Atât timp cât nu prezinți o țintă la plecare, nu ai cum să fii lăudat la întoarcere”, a declarat Cristian Dima la GÂNDUL LIVE.