GÂNDUL LIVE. Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: „Avem cea mai mare rețea de învățământ din România: 50.000 de copii / Școala va începe în condiții optime”

Publicat: 01 09. 2020, 12:39
Actualizat: 01 09. 2020, 14:56

This browser does not support the video element.

Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2 și candidat pentru funcția de primar, i-a asigurat pe părinți, la GÂNDUL LIVE, că școala va începe în condiții optime de siguranță, în contextul pandemiei de Covid-19.

„Am achiziționat dezinfectanți, materiale de prevenție, avem termoscanare la intrarea în fiecare școală. Așteptam cu interes măsurile de prevenție cerute de Ministerul Educației.

Cred că era bine să fie mai devreme. Toată vara am așteptat aceste norme. Am așteptat ca ministerul să pună la dispoziției măști, am așteptat tabletele, înțeleg că nu le mai cumpără guvernul. Am evaluat numărul copiilor care au nevoie de tablete.

„Nu sunt fanul educației online”

Eu personal nu sunt fanul acestui fel de educație. Vom găsi noi soluții pentru a cumpăra tablete, măști pentru angajații școlilor și pentru copiii care merg la școală.

Avem cea mai mare rețea de învățământ din România: 50.000 de copii. În toate școlile sunt trasate clar traseele de intrare, ieșire, de păstrare a distanței. Așteptam aceste norme pentru a vedea toate măsurile ce se impun. Era bine să ne dea datele științifice. Era bine de evaluat aceste date și de către noi.

Bănuiesc că au făcut studii, să ne spună anumite distanțe, în ce baze sunt stabilite. Unii spun un metru, alții doi metri. Cât de important e masca, plexiglasul. Au fost foarte multe informații aruncate pe piață, scoase din burtă. Fără să fie un studiu științific în spate.

„Toți profesorii vor fi testați înainte de începerea școlii”

Înțeleg că s-a aruncat răspunderea pe consiliile din școli, pe reprezentantul părinților, pe cel al primăriei. Primăria Sectorului 2 va face tot ce ține de noi pentru ca școala să se desfășoare în condiții de prevenție și siguranță.

Am stabilit cu doamna Firea ca toți profesorii să fie testați înainte de începerea școlii și fiecare elev care prezintă la triaj semne că ar putea avea virusul Covid-19 vor fi testați gratuit prin PMB. Nu vrem ca un copil să meargă la test fără unul dintre părinți cu el.

Testele nu se fac la intrarea în școală.

Cei de la ASSMB vor suplimenta personalul medical pentru a avea cel puțin o persoană în fiecare școală. Dacă la triaj unul dintre copii e suspect că e bolnav, merge la un centru specializat unde se face testul COVID”, a declarat Dan Cristian Popescu, la GÂNDUL LIVE.