Nelu Tătaru, despre începerea anului școlar: Nu va mai fi acea declaraţie pe proprie răspundere, va fi triaj observaţional (VIDEO)

Nelu Tătaru, despre începerea anului școlar: Nu va mai fi acea declaraţie pe proprie răspundere, va fi triaj observaţional (VIDEO)
Anchetă internă în departamentul de achiziții din Ministerul Sănătății, după dezvăluirile GÂNDUL.RO! Tătaru: „Evaluăm contractul privind măștile destinate persoanelor defavorizate”
Publicat: 01/09/2020, 12:01
Actualizat: 01/09/2020, 12:14

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că declarația pe proprie răspundere va fi înlocuită de un triaj observaţional și că vom putea face față unei eventuale creșteri a cazurilor zilnice de coronavirus, atât timp cât regulile sunt respectate.

Nu va mai fi acea declaraţie pe proprie răspundere, va fi triaj observaţional. Când e cazul va urma triaj epidemiologic, efectuat de personal medical calificat. Dacă un copil e suspect, e cantonat până la o evaluare medicală. Fiecare copil va fi însoţit, şi orice decizie va fi luată cu acordul părinţilor”, a explicat Nelu Tătaru.

Masca va fi obligatorie, mai puțin pentru copiii de la grădiniță, cei cu vârste până în 5 ani

„Copiii de la grădiniţă, pâna la 5 ani, nu vor purta mască. Regulile impuse le vom respecta în funcţie de fiecare scenariu în parte. Credem că majoritatea şcolilor pot opera în scenariul 1, dar rămane la latitudinea şcolilor”, a declarat, marţi, Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că decizia privind scenariile ce vor fi aplicate va fi lăsată la latitudinea şcolilor. Ministrul Sănătăţii a precizat că INPS va prezenta o evaluare a situaţiei pentru fiecare localitate.

„Pe 7 septembrie va fi dată această evaluare, pe 10 consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta DSP-urilor scenarii la care s-au hotărât cum să înceapă anul şcolar. Evaluarea în teritoriu se face de DSP-uri şi ISP-uri. acordată unităţilor de învăţământ este acea descentralizare. Este esenţială distanţarea sau separatoare între elevi, pentru primul scenariu”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la TVR 1.

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie și Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, în direct la TVR 1.

Publicată de Ministerul Educației și Cercetării-România pe Marţi, 1 septembrie 2020

Ministrul Educației, despre începerea anului școlar

„Profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce privește modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor, prin urmare, pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificare calendaristică, realizată înainte de suspendare cursuruilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor și ceea ce elevul a reținut în perioada în care învățarea s-a mutat în spațiul online”, a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie.

Citește continuarea…

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase