GEST EMOȚIONANT. Premierul Canadei, Justin Trudeau, în genunchi la o manifestaţie împotriva rasismului desfășurată în Ottawa (VIDEO)

Publicat: 07 06. 2020, 00:01
Actualizat: 07 06. 2020, 00:06
Premierul Canadei, Justin Trudeau (FOTO: Captură video - YouTube)

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a îngenuncheat alături de protestatari în timpul demostraţiei „Viaţa persoanelor de culoare contează!”, care a avut loc vineri, în Ottawa.

În timpul manifestaţiei la care a participat liderul canadian s-a ţinut un moment de reculegere pentru 8 minute și 46 de secunde, cât ofiţerul Derek Chauvin a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd.

În acest timp Trudeau a stat în genunchi alături de prostestatari. El nu a făcut declaraţii la demostraţie, dar a aplaudat şi a discutat cu manifestanţii, relatează Mediafax, care citează CNN.

La nivel politic, liderii lumii au fost în general tăcuţi, în ciuda presiunii comunităţilor de culoare.

În schimb, mai multe personalităţi din toată lumea şi-au arătat public susţinerea pentru protestele din SUA.

CAZUL GEORGE FLOYD. Angela Merkel condamnă moartea sa, dar pledează pentru reconciliere în SUA

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat, joi, moartea afro-americanului George Floyd în SUA, dar a pledat pentru reconciliere, în contextul protestelor violente de după decesul acestuia.

„Este un lucru foarte, foarte teribil. La nivel politic, eu pledez pentru eforturi de aducere a oamenilor împreună şi de reconciliere”, a afirmat Angela Merkel într-un interviu acordat postului tv ZDF, referindu-se la moartea lui George Floyd.

Meghan, ducesa de Sussex: Viața lui George Floyd a contat. Sunt absolut devastată

Meghan, ducesa de Sussex, a vorbit în public pentru prima dată despre moartea americanului George Floyd, despre care a declarat că a fost o moarte „absolut devastatoare”.

În cadrul unui discurs transmis online la o ceremonie de absolvire a unui liceu din Los Angeles, orașul ei natal, ducesa a spus că a ezitat inițial să vorbească despre protestele din Statele Unite, de teamă ca declarațiile sale să nu fie interpretate eronat, după cum informează CNN.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american ucis prin asfixiere de un polițist alb în timp ce era imobilizat, în oraşul Minneapolis. Ofițerul a stat pe gâtul lui Floyd 8 minute și 46 de secunde, iar bărbatul a murit ulterior la spital.