REACȚIE. Meghan, ducesa de Sussex: Viața lui George Floyd a contat. Sunt absolut devastată

Redactor:
Andrei Vacaru
REACȚIE. Meghan, ducesa de Sussex: Viața lui George Floyd a contat. Sunt absolut devastată
REACȚIE. Meghan, ducesa de Sussex: Viața lui George Floyd a contat. Sunt absolut devastată. Sursa foto: Shutterstock

Meghan, ducesa de Sussex, a vorbit în public pentru prima dată despre moartea americanului George Floyd, despre care a declarat că a fost o moarte „absolut devastatoare”.

În cadrul unui discurs transmis online la o ceremonie de absolvire a unui liceu din Los Angeles, orașul ei natal, ducesa a spus că a ezitat inițial să vorbească despre protestele din Statele Unite, de teamă ca declarațiile sale să nu fie interpretate eronat, după cum informează CNN.

Cu toate acestea, ea a decis să vorbească despre acest subiect după ce și-a amintit de un fost profesor care de fiecare dată îi spunea „amintește-ți să pui întotdeauna nevoile altora înaintea fricilor tale”.

„Cuvintele acestea m-au urmărit toată viața și m-am gândit mai mult la ele în ultima săptămână decât până acum. Viața lui George Floyd a contat, viața Breonnei Taylor a contat, viața lui Philando Castile a contat, viața lui Tamir Rice a contat, la fel ca viețile multor altor oameni, ale căror nume le cunoaștem sau nu”, a spus ducesa de Sussex.

De asemenea, ducesa Meghan a amintit în cadrul discursului său despre protestele violente din 1992 de la Los Angeles, care au avut loc atunci când ea avea 11 sau 12 ani în orașul său natal și despre care a spus că „au fost și ele declanșate de acte de rasism”.

Meghan, ducesa de Sussex: Sunt încrezătoare că veți produce o schimbare

Adresându-se absolvenților Liceului Immaculate Heart din Los Angeles, ducesa de Sussex a declarat că este încrezătoare în puterea acestora de a schimba situația actuală.

„Știu că știți că viețile celor de culoare contează, deci sunt deja încântată de ceea ce veți face în această lume. Vă veți folosi vocile într-o manieră mult mai vocală decât ați putut să o faceți până acum, veți putea vota. Veți avea empatie pentru cei care nu văd lumea la fel cum o vedeți voi”, a declarat Meghan, ducesa de Sussex.

În Statele Unite au loc proteste după ce, pe 25 mai, George Floyd, un cetățean american de culoare în vârstă de 46 de ani, a murit în timp ce era arestat de polițiști. Potrivit filmărilor realizate de martori, unul dintre membrii forțelor de ordine l-a imobilizat de Floyd stând cu genunchiul pe gâtul acestuia, fapt care ar fi dus la moartea bărbatului.

Inchide