GIURGIU. Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist. Voia să scape de un dosar penal

Publicat: 18 06. 2020, 17:06
Actualizat: 24 06. 2020, 13:23
GIURGIU. Bărbat prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist. Voia să scape de un dosar penal / Foto: Mediafax

 Un bărbat de 54 de ani din Giurgiu a fost prins în flagrant în timp ce dădea mită unui poliţist ca să îl scape de dosar penal, după ce a condus fără permis şi băut o basculantă neînmatriculată.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Giurgiu, bărbatul de 54 de ani a fost prins în flagrant delict în timp ce oferea unui poliţist 5.000 de lei mită, prima tranşă din suma de 10.000 de lei promisă agentului pentru ca acesta să îl scape de un dosar penal.

Bărbatul a fost prins în septembrie 2019 de un poliţist la volanului unei basculante.

Din verificări a rezultat că maşina nu este înmatriculată şi că bărbatul nu are permis de conducere. Mai mult, acesta conducea băut.

Bărbatul i-a oferit poliţistului o sumă de bani pentru soluţionarea favorabilă a dosarului penal, dar agentul a sesizat DGA şi s-a organizat flagrantul delict.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi va fi prezentat Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

Microbuz școlar, condus de un șofer băut

Un bărbat din județul Brăila care conducea un microbuz școlar, în drum spre un sat de unde urma să preia copii, s-a urcat băut la volan. Șoferul a fost prins de polițiștii brăileni în timpul unui control pe o șosea din județ și a rămas fără permisul de conducere.

Potrivit polițiștilor, în momentul în care a fost pus să sufle în fiolă, șoferul nu transporta pasageri. Totuși, el se îndrepta către satul Plașoiu, de unde urma să ia mai mulți copii pentru a-i transporta la școală.

Bărbatul a fost verificat cu etilotestul și astfel polițiștii au constatat că a consumat alcool. Șoferul a rămas fără pemisul de conducere și a fost amendat.