Microbuz școlar, condus de un șofer băut la Brăila. Acesta mergea să ia copii spre școală

Redactor:
Corespondenti
Un bărbat din județul Brăila care conducea un microbuz școlar, în drum spre un sat de unde urma să preia copii, s-a urcat băut la volan. Șoferul a fost prins de polițiștii brăileni în timpul unui control pe o șosea din județ și a rămas fără permisul de conducere.

Potrivit polițiștilor, în momentul în care a fost pus să sufle în fiolă, șoferul nu transporta pasageri. Totuși, el se îndrepta către satul Plașoiu, de unde urma să ia mai mulți copii pentru a-i transporta la școală.

Bărbatul a fost verificat cu etilotestul și astfel polițiștii au constatat că a consumat alcool. Șoferul a rămas fără pemisul de conducere și a fost amendat.

„Polițiștii din Făurei au oprit pe raza comunei Vișani un microbuz școlar condus de un bărbat de 51 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest și a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,26 mg/l în aerul expirat. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare 1.305 lei și a rămas fără permis de conducere pentru 90 de zile”, a declarat, joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

Polițiștii care l-au tras pe dreapta s-au asigurat că șoferul nu își va continua cursa.

Copiii au fost preluați de un alt microbuz școlar.

 

Inchide