UPDATE – Greu cu matematica la Kaufland! Câți lei costă 1 kg de ceafă de porc, la reducere cu 23%. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor

Publicat: 12 07. 2022, 11:37
Actualizat: 13 07. 2022, 19:31
Greu cu matematica la Kaufland / Sursă Foto: Facebook

Cei din departamentul de marketing al lanțului de hypermarketuri Kaufland au făcut o greșeală atunci când au încercat să afișeze noile reduceri la ceafa de porc. 

UPDATE – Drept la replică privind articolul „Greu cu matematica la Kaufland! Câți lei costă 1 kg de ceafă de porc, la reducere cu 23%. Reacția Asociației pentru Protecția Consumatorilor”

Știrea inițială:

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România, cei de la Kaufland se folosesc de practici comerciale înșelătoare, obținând prețuri care se termină doar cu 99 după virgulă.

„O practică comercială este considerată ca fiind acţiune înşelătoare dacă aceasta conţine informaţii false sau, în orice situaţie, inclusiv în prezentarea generală, induce în eroare sau este susceptibilă să inducă în eroare consumatorul mediu, astfel încât, în ambele ipoteze, fie îl determină, fie este susceptibilă a-l determina pe consumator să ia o decizie de tranzacţionare pe care altfel nu ar fi luat-o, chiar dacă informaţiile sunt, în fapt, corecte în raport cu unul sau mai multe dintre următoarele elemente: …d) preţul sau modul de calcul al preţului ori existenţa unui avantaj specific al preţului”, se arată pe pagina de Facebook citată.

Calculul Corect:

1) ceafa red garlic: 25.99 – 23% = 20.01 lei
2) ceafa fara os: 29.99 – 33% = 20.01 lei