Ireal câți lei a ajuns să coste 1 litru de ulei de floarea soarelui în Kaufland. „E cel mai scump din UE și din afara UE!”

Ireal câți lei a ajuns să coste 1 litru de ulei de floarea soarelui în Kaufland. E cel mai scump din UE și din afara UE!
Ireal câți lei a ajuns să coste 1 litru de ulei de floarea soarelui în Kaufland. "E cel mai scump din UE și din afara UE!"
Publicat: 07/07/2022, 10:38
Actualizat: 07/07/2022, 11:01

Prețurile au explodat la alimente și combustibil. Acest lucru deja nu mai e o noutate pentru nimeni, dar este ireal cu cât a ajuns să se vândă un litru de ulei, în unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România. Prețul e mai mare chiar și decât cel din țările cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa.

Conform Asociației pentru Protecția Consumatorului din România, o sticlă de un litru de ulei costă peste 17 lei, în Kaufland.

„Cel mai scump ulei de floarea soarelui fabricat din semințe de floarea soarelui din UE și din afara UE îl găsiți astăzi la Kaufland la prețul de 17,29 lei/litru!!!”, conform unui anunț al Asociației, pe pagina sa de Facebook.

Ireal câți lei a ajuns să coste 1 litru de ulei de floarea soarelui în Kaufland.
Ireal câți lei a ajuns să coste 1 litru de ulei de floarea soarelui în Kaufland. „E cel mai scump din UE și din afara UE!”

Reacțiile oamenilor

După postarea făcută pe Facebook, oamenii nu s-au sfiit să își transmită indignarea cauzată de acest preț al uleiului:

  • „Liniștit o sa se duce la 20 de lei….. Și noi nu facem nimic”
  • „Nu consum prea mult ulei dar mi se pare aberant prețul acesta”
  • „Mâncăm untură de porc ca e mai sănătoasă!”
  • „Ați înnebunit de tot în România… Mai scump ca în afară…”
La jumătatea lunii iunie, aceeași asociație a postat o fotografie, făcută tot în Kaufland, în care apărea o sticlă de ulei la prețul de 15 lei.

Compania a transmis ulterior poziția sa cu privire la prețul uleiului de floarea-soarelui, pentru a nu induce eroare în consumatorul.

În legătură cu subiectul preluat de dumneavoastră, referitor la prețul uleiului de floarea-soarelui la Kaufland (subiect din 17 iunie) vă rugăm să publicați în materialul dumneavoastră poziția Kaufland de mai jos,  

Informațiile apărute în mediul online referitor la prețul uleiului sunt informații incomplete, care pot induce în eroare consumatorul. În acest sens, dorim să aducem clarificări pentru o înțelegere cât mai bună a contextului.

 Astfel, subliniem faptul că prețul apărut în mediul online nu reflectă prețurile pentru întreaga categorie de uleiuri de floarea-soarelui comercializate în magazinele noastre.

 Kaufland monitorizează cu atenție prețurile din piață și își ajustează ofertele în interesul consumatorului. La acest moment, prețul pentru uleiul marcă proprie Kaufland Vitae D’oro 1l este de 9.99 lei, cel mai mic preț din sortiment fiind în prezent de 8.99 lei”, au precizat atunci reprezentanții Kaufland România.

Vă invităm să citiți și:

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a alăturat echipei Gândul în anul 2022 și scrie frecvent articole din domeniile Educație, Sănătate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase