Guvern: Ungureanu este îngrijorat de derapaje, după ce i s-a transmis că va avea soarta lui Aldo Moro

Publicat: 24 04. 2012, 10:15
Actualizat: 24 04. 2012, 14:57

Guvernul informează că premierul Ungureanu este „profund îngrijorat” de derapajele discursurilor politice și cere solidarizare pentru eliminarea exceselor, după ce deputatul PSD Adrian Solomon a declarat că primul-ministru va avea „soarta lui Aldo Moro” dacă vine la Bârlad și nu discută cu primarul.

„Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu este profund îngrijorat de derapajele pe care discursurile politice le pot înregistra și cere solidarizarea tuturor forțelor responsabile pentru eliminarea acestor excese. Fără o reacție comună a clasei politice responsabile și a societății civile, climatul politic va fi afectat iremediabil. Acceptarea fără reacție a unui asemenea discurs condamnă grav spiritul democratic și afectează ordinea socială”, se arată într-un discurs transmis, luni seara, de Guvern.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad și nu discută cu autoritățile locale, va avea „nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o amenințare, ci o asigurare”.

Aldo Moro, important om politic italian și președinte al Partidului Democrația Creștină, a fost răpit și ucis în 1978 de către grupul terorist Brigăzile Roșii, în contextul în care propusese o colaborare între comuniști, socialiști și catolici în perioadă de criză economică.

Aldo Moro a fost ministru de Externe în perioada 1970-1974, iar ulterior a ocupat postul de prim-ministru.