Hallstatt, orașul austriac care își ALUNGĂ turiștii. De ce autoritățile au blocat vederea spre Alpi

Publicat: 16 05. 2023, 09:53
Actualizat: 16 05. 2023, 09:54
Hallstatt, orașul austriac care își alungă turiștii / Sursa FOTO: Facebook

Un mic orășel austriac, așezat la poalele Alpilor, face totul ca să scape de turiști.

Localitatea Hallstatt pare decupată din filmele Disney, mulți comparând-o cu satul în care are loc acțiunea din „Frozen”.

„Am luat în considerare plângerile localnicilor”

Ca să blocheze vederea spre Alpi, autoritățile au montat o barieră. Este felul lor de a protesta împotriva turismului agresiv, în masă, cu care localitatea se confruntă.

Am luat în considerare plângerile cetățenilor”, a explicat un oficial al municipalității din Hallstatt, care a dorit să rămână anonim. Potrivit AFP, scopul declarat este să protejeze autenticitatea și să reducă impactul negativ al vizitatorilor asupra comunității locale.

Bariera care împiedică vederea spre Alpi s-a montat săptămâna trecută, mai notează sursa citată.

Hallstatt este o oază de liniște. Localitatea are case tradiționale ridicate pe stâncile Alpilor, fiind așezată la marginea unui lac cu apă cristalină. A redevenit extrem de populară printre „vânătorii” de excursii după ridicarea restricțiilor impuse în pandemie.

În 2021, Hallstatt a atras aproape un milion de vizitatori, cifră uriașă pentru o localitate atât de mică.

Deoarece poluarea fonică provocată de turiști a devenit o problemă pentru comunitatea locală, autoritățile au montat o barieră care îi împiedică pe vizitatori să mai vină aici pentru a face selfie-uri.

Hallstatt este un oraș inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Mulți spun că a fost sursă de inspirație pentru Disney în crearea regatului Arendelle, din pelicula „Frozen”.