Hristo Stoicikov va participa la un meci caritabil la Dudeștii Vechi: „Îi mulțumim că face asta pentru Kasandra”

Publicat: 05 08. 2015, 19:22

Partida, care are drept scop strângerea de fonduri pentru Kasandra, fiica fostului internațional român Iosif Rotariu, va avea loc la 15 august.

„Îi mulțumim lui Stoicikov că vine tocmai din SUA să joace pentru Kassandra. La 15 august este și sărbătoarea bisericii noastre. De asemenea, vom inaugura și nocturna arenei Hristo Stoicikov”, a declarat primarul comunei Dudeștii Vechi, Gheorghe Nacov.

La meciul caritabil au fost invitați mai mulți foști fotbaliști bulgari și români. „Au mai fost invitați să participe medici din Timișoara și Arad care au ajutat-o pe Kassandra. De asemenea, printre invitați se află foștii fotbaliști Mihtarski, Ghencev, Belodedici, Cămătaru, Balaci, Silviu Bălace, Valentin Velcea, Marcel Băban și alții”, a declarat fostul internațional Iosif Rotariu.

Stadionul „Hristo Stoichkov” din Dudeștii Vechi a fost inaugurată în 2013, atunci fiind organizat și un meci demonstrativ la care au participat foști fotbaliști români și bulgari. Cu acea ocazie Stoicikov a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Dudeștii Vechi, fiind sărbătorită împlinirea a 275 de ani de la stabilirea bulgarilor în Banat.

Kassandra suferă de osteomielită, o boală care afectează sistemul osos, și a fost adoptată de soții Rotariu după ce ea a fost maltratată de către bunica sa. Mama ei a abandonat-o și a devenit o povară pentru bunica în grija căreia a rămas. Femeia a chinuit-o, a bătut-o până i-a rupt oasele, a ars-o cu țigara și aproape a lăsat-o să moară de foame. Ea a suferit peste 37 de intervenții chirurgicale.