Mascații au intrat în casa fostului adjunct al IPJ Bihor, după ce acesta i-a organizat fiului său o nuntă cu 350 de invitați, în plină pandemie. Soția ex-polițistului a făcut un atac de panică. Ambulanța a sosit rapid la fața locului. FOTO

Publicat: 16 10. 2020, 11:33
Actualizat: 16 10. 2020, 11:48

Polițiștii caută 350 de suspecți de coronavirus, care, la sfârșitul săptămânii trecute, au luat parte la o nuntă, în municipiul Oradea. Totul a început după ce mireasa a fost testată pozitiv. Problema este că lista cu numele invitaților a fost ascunsă de Eugen Boc, fost adjunct al Poliției Bihor, a cărui soție a făcut un atac de panică în momentul în care i-a văzut pe polițiști și mascați cum îi scotocesc prin casă. 

Pentru a-i identifica pe toți care au luat parte la petrecere, anchetatorii au descins la mire acasă, la părinții fetei, dar și în localul unde a avut loc distracția de după nuntă, pentru a ridica înregistrările și fotografiile care îi pot ajuta să-i găsească pe toți care au fost la eveniment.

Anchetatorii au ajuns inclusiv la casa lui Eugen Boc, al cărui fiu s-a însurat săptămâna trecută. În timp ce polițiștii și mascații îmbrăcați în combinezoane scotoceau prin casă, soția fostului polițist a făcut un atac de panică, la fața locului ajungând o ambulanță, potrivit antena3.ro.

Nuntă în Oradea, invitații sunt suspecți de coronavirus. Ce amendă a primit administratorul localului unde a avut loc petrecerea

S-a ajuns până aici din cauza faptului că lista cu cei 350 de invitați, în prezent toți suspecți de coronavirus, a fost ascunsă. De precizat că la petrecere au luat parte mai mulți polițiști și procurori din județele Bihor și Maramureș.

În prezent, angajații localului unde a avut loc petrecerea sunt nemulțumiți de faptul că au fost, susțin ei, izolați pe nedrept. Administratorul sălii de evenimente a fost sancționat cu 15.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile de prevenire sau combatere a bolilor.

Nuntă cu peste 350 de invitați

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea se află înregistrat dosarul cu nr. 4160/P/2020 în care se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicerea combaterii bolilor, (…) constând în aceea că în data de 10.10.2020, între orele 20.30-21.30, numitul X şi-a organizat o petrecere de celebrare a căsătoriei la sala de evenimente Opera din municipiul Oradea, ocazie cu care au fost prezenţi ca invitaţi un număr de circa 356 de persoane, sens în care nu a respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.