Primele percheziții într-un dosar de zădărnicire a combaterii bolilor! Procurorii au intrat cu mascații peste fostul adjunct al IPJ Bihor după ce i-a organizat fiului său o nuntă cu 350 de invitați

Primele percheziții într-un dosar de zădărnicire a combaterii bolilor! Procurorii au intrat cu mascații peste fostul adjunct al IPJ Bihor după ce i-a organizat fiului său o nuntă cu 350 de invitați
Nunta fiului fostului adjunct al IPJ Bihor a fost întreuptă de polițiști
Publicat: 15/10/2020, 18:49

Procurorii bihoreni au descins, joi, în locuința fostului adjunct al IPJ Bihor, colonelul în rezervă Eugen Boc, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute i-a organizat fiului său o nuntă la care ar fi participat în jur de 350 de persoane. În plus, anchetatorii au percheziționat și locuințele mirilor și socrilor mici, dar și localul în care a fost organizată nunta. Este vorba despre primele percheziții organzate într-un dosar de zădărnicire a combaterii bolilor.

Fostul adjunct al IPJ Bihor, colonelul în rezervă Eugen Boc a ajuns în atenția anchetatorilor după ce, la sfârșitul săptămânii trecute a organizat nunta fiului său la un local din oraș, iar la eveniment ar fi participat peste 350 de invitați.

Pentru că legislația actuală permite, în astfel de cazuri, participarea a maxim 100 de persoane în aer liber și 50 în interior, petrecerea a fost întreruptă de polițiști.

Pentru că, după eveniment, mireasa a fost testată pozitiv cu noul coronavirus, procurorii au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ulterior, fostul polițist a dat o serie de declarații în care a spus că cei doi miri se testaseră înaintea nunții, în condițiile în care intenționau să-și petreacă luna de miere în Egipt, iar plecarea era programată imediat după nuntă.

Fostul polițist ar fi încercat să ascundă adevărul

Acesta a mai afirmat, în presa bihoreană, că, după petrecere, în timp ce se afla în Cetatea din Oradea, o persoană necunoscută i-ar fi „strănutat în față”.

Ca urmare, surse judiciare au declarat, pentru GÂNDUL.RO, că, pentru lămurirea situației, procurorii bihoreni au considerat că este oportun să organizeze un set de percheziții. Ca urmare, anchetatorii au descins acasă la fostul polițist, la miri, socri mici dar și la restaurant.

Anchetatorii au ridicat imagini și documente care dovedesc faptul că la nuntă s-a încălcat cu mult numărul maxim de invitați, admis de legislația impusă de pandemie, pentru a putea să probeze că atât colonelul (r) Boc, cât și restul celor care au fost au dat, până acum, declarații, au încercat să ascundă adevărul.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult