INCENDIU. Un important centru de distribuție Amazon din SUA a luat foc

Publicat: 07 06. 2020, 18:20
Actualizat: 06 04. 2021, 21:43
INCENDIU. Un important centru de distribuție Amazon din SUA a luat foc / Sursă Foto: AP

Un incendiu masiv a distrus vineri dimineață un centru de distribuție din sudul Californiei, care a fost folosită pentru expedierea articolelor către clienții Amazon, notează cotidianul britanic Daily Mail.

Muncitorii au reușit să își salveze viețile

Din fericire, în urma incendiului nu au fost răniți. Aproximativ 40 de muncitori au fugit din calea focului pentru a-și salva viețile, în timp ce depozitul s-a prăbușit în incendiu.

Pompierii nu au putut să oprească flăcările care s-au extins  în Redlands, la aproximativ 60 de mile est de Los Angeles. Amazon a declarat că acea clădire a fost folosită pentru a livra mari cantități de produse.

Autostrada  din apropiere a fost închisă pe ambele sensuri de mers timp de câteva ore, în timp ce flăcările s-au extins în aer

Facilitatea operată de compania globală de logistică și lanțul de aprovizionare Kuehne & Nagel a fost dedicată service-ului Amazon. Comenzile de afaceri vor fi îndeplinite de pe alte site-uri, a declarat purtătorul de cuvânt, Dominique Nadelhofer, într-un e-mail.

„Nu am luat la cunoștință de nicio vătămare și înțelegem că toată lumea a fost evacuată în siguranță”, a spus Nadelhofer.

„Mobilizăm resurse de sprijin pentru angajații noștri care au fost afectați. După cunoștința noastră, cauza incendiului nu este încă cunoscută. ‘

Un angajat a declarat pentru CBSLA că nu a văzut stropitori de incendiu și nici nu a auzit alarme de incendiu.

„Nu am auzit nicio alarmă de incendiu, nu am văzut nicio stropitoare de incendiu, nimic”, a spus angajatul Chris Smith.

„Cu siguranță nu este legat de proteste. S-a întâmplat ceva în interiorul clădirii care a aprins focul ”, a spus el.

Șeful de pompierilor, Jim Topoleski, a declarat pentru Fox 11 că, pe lângă stabilirea cauzei, ancheta va analiza modul în care un incendiu atât de mare s-a produs într-o clădire modernă, cu cele mai recente sisteme de protecție împotriva incendiilor.

„Ceva a copleșit imediat sistemul de stropire pentru a permite focului să crească rapid”, a spus el.