PROCES. Compania Amazon, dată în judecată de mai mulți angajați pentru că nu le-ar fi pus la dispoziție echipamente de protecție împotriva COVID-19

PROCES. Compania Amazon, dată în judecată de mai mulți angajați pentru că nu le-ar fi pus la dispoziție echipamente de protecție împotriva COVID-19
PROCES. Compania Amazon, dată în judecată de mai mulți angajați pentru că nu le-ar fi pus la dispoziție echipamente de protecție împotriva COVID-19. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04/06/2020, 10:56

Compania Amazon a fost dată în judecată de mai mulți angajați care susțin că nu le-au fost oferite echipamente de protecție la un depozit al companiei din Staten Island, New York, pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă miercuri de către trei angajați ai unui depozit al companiei. Cei trei susțin că Amazon a simulat că ar respecta regulile impuse de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirilor, informează CNN.

Astfel, potrivit plângerii, „în timp ce majoritatea locuitorilor din New York au fost în siguranță prin respectarea ordinelor de izolare la domiciliu impuse de către autorități, angajații de la JFK8 (numele depozitului Amazon, n. red.), dar și familiile lor, au fost puși în pericol”.

Potrivit plângerii, Barbara Chandler a fost una dintre primele persoane confirmate cu COVID-19 la depozitul JFK8. După ce aceasta a început să prezinte primele simptome, mai mulți membri ai familiei sale, printre care și fiul său, ar fi început să dea și ei semne de boală. Ulterior, și vărul acesteia s-ar fi infectat și a fost găsit mort câteva zile mai târziu.

Reacția Amazon

Pentru Amazon, această plângere este doar ultima dintr-o serie mai lungă de acuzații potrivit cărora nu ar fi făcut destul pentru a-și proteja angajații în timpul pandemiei de COVID-19.

„Suntem întristați de impactul tragic al COVID-19 asupra comunităților la nivel mondial, inclusiv asupra unora dintre membrii echipei Amazon, a familiilor și prietenilor acestora. De la începutul lunii martie și până pe 1 mai, le-am oferit angajaților noștri timp liber nelimitat și, începând cu 1 mai, le-am acordat concediu celor mai vulnerabili dintre ei sau acelora care trebuie să aibă grijă de copii sau de alți membri ai familiei”, a declarat Rachael Lighty, purtător de cuvânt al companiei.

Compania a refuzat să ofere informații cu privire la numărul total de cazuri confirmate în rândul angajaților săi, susținând că aceste date nu ar fi utile. Până în prezent, Amazon a confirmat moartea a nouă dintre angajații săi din Statele Unite, inclusiv a unui angajat care a lucrat la JFK8.

În ultimele luni, Amazon a anunțat că a intensificat eforturile dedicate igienizării și a oferit măști de protecție și dezinfectant pentru mâini angajaților săi. De asemenea, compania se angajase să distribuie zeci de mii de viziere angajaților, dar și personalului medical și publicului larg.

Cu toate acestea, angajații s-au plâns că dezinfectantul ar fi raționalizat, că Amazon ar avea o politică foarte strictă în privința concediilor medicale acordate pentru angajații aflați în carantină, dar și că distanțarea socială ar fi imposibilă în companie din cauza cerințelor angajatorului. Totodată, cei trei angajați susțin că Amazon nu le-ar fi plătit integral sumele datorate pentru perioada în care s-au aflat în concediu medical.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agenției citeste mai mult
Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Camera inferioară a parlamentului din Austria a spus „da” vaccinării obligatorii
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Simona Halep, victorie CATEGORICĂ în meciul cu brazilianca Haddad Maia
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Poți rămâne fără buletin pe loc în România! Îți anulează imediat documentul de identitate! Mare...
Ceasul Apocalipsei va bate în câteva ore. Doomsday Clock ştie când vine sfârșitul lumii
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...