PROCES. Compania Amazon, dată în judecată de mai mulți angajați pentru că nu le-ar fi pus la dispoziție echipamente de protecție împotriva COVID-19

PROCES. Compania Amazon, dată în judecată de mai mulți angajați pentru că nu le-ar fi pus la dispoziție echipamente de protecție împotriva COVID-19
PROCES. Compania Amazon, dată în judecată de mai mulți angajați pentru că nu le-ar fi pus la dispoziție echipamente de protecție împotriva COVID-19. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04/06/2020, 10:56

Compania Amazon a fost dată în judecată de mai mulți angajați care susțin că nu le-au fost oferite echipamente de protecție la un depozit al companiei din Staten Island, New York, pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă miercuri de către trei angajați ai unui depozit al companiei. Cei trei susțin că Amazon a simulat că ar respecta regulile impuse de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirilor, informează CNN.

Astfel, potrivit plângerii, „în timp ce majoritatea locuitorilor din New York au fost în siguranță prin respectarea ordinelor de izolare la domiciliu impuse de către autorități, angajații de la JFK8 (numele depozitului Amazon, n. red.), dar și familiile lor, au fost puși în pericol”.

Potrivit plângerii, Barbara Chandler a fost una dintre primele persoane confirmate cu COVID-19 la depozitul JFK8. După ce aceasta a început să prezinte primele simptome, mai mulți membri ai familiei sale, printre care și fiul său, ar fi început să dea și ei semne de boală. Ulterior, și vărul acesteia s-ar fi infectat și a fost găsit mort câteva zile mai târziu.

Reacția Amazon

Pentru Amazon, această plângere este doar ultima dintr-o serie mai lungă de acuzații potrivit cărora nu ar fi făcut destul pentru a-și proteja angajații în timpul pandemiei de COVID-19.

„Suntem întristați de impactul tragic al COVID-19 asupra comunităților la nivel mondial, inclusiv asupra unora dintre membrii echipei Amazon, a familiilor și prietenilor acestora. De la începutul lunii martie și până pe 1 mai, le-am oferit angajaților noștri timp liber nelimitat și, începând cu 1 mai, le-am acordat concediu celor mai vulnerabili dintre ei sau acelora care trebuie să aibă grijă de copii sau de alți membri ai familiei”, a declarat Rachael Lighty, purtător de cuvânt al companiei.

Compania a refuzat să ofere informații cu privire la numărul total de cazuri confirmate în rândul angajaților săi, susținând că aceste date nu ar fi utile. Până în prezent, Amazon a confirmat moartea a nouă dintre angajații săi din Statele Unite, inclusiv a unui angajat care a lucrat la JFK8.

În ultimele luni, Amazon a anunțat că a intensificat eforturile dedicate igienizării și a oferit măști de protecție și dezinfectant pentru mâini angajaților săi. De asemenea, compania se angajase să distribuie zeci de mii de viziere angajaților, dar și personalului medical și publicului larg.

Cu toate acestea, angajații s-au plâns că dezinfectantul ar fi raționalizat, că Amazon ar avea o politică foarte strictă în privința concediilor medicale acordate pentru angajații aflați în carantină, dar și că distanțarea socială ar fi imposibilă în companie din cauza cerințelor angajatorului. Totodată, cei trei angajați susțin că Amazon nu le-ar fi plătit integral sumele datorate pentru perioada în care s-au aflat în concediu medical.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?