Investiție de 100 de milioane de lei la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria, prin Compania Națională de Investiții

Publicat: 02 09. 2020, 12:49

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice – prin Compania Națională de Investiții – investește în construirea unui corp nou de clădire la Spitalul Județean de Urgență din Alexandria.

Proiectul a fost prezentat chiar în timpul vizitei primului ministru Ludovic Orban, iar beneficiarul va fi Consiliul Județean Teleorman. Noua clădire va avea 5 etaje unde vor fi relocate secțiile care funcționează în acest moment în Corpul C al spitalului, corp care este învechit și nu mai corespunde standardelor și normelor actuale de derulare a actului medical.

Investiția realizată de Compania Națională de Investiții (CNI), instituție aflată sub autoritatea Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice (MLPDA) – cu o valoare avizată de 99,06 milioane de lei -, va avea o suprafață construită totală de 8.783 mp, un număr total de 72 de paturi, din care 26 vor fi repartizate secției de terapie intensivă.

Proiectul a fost prezentat chiar în timpul vizitei primului ministru Ludovic Orban

Noua clădire va fi prevăzută cu un adăpost de protecție civilă și heliport

De asemenea, vor fi amenajate 4 săli de naștere, 9 săli de operație, saloane de pregătire pre și post operatorie, spații pentru cabinete pentru mai multe specialități medicale, ambulatoriu, laborator de analize și radiologie. Totodată noua clădire va fi prevăzută cu un adăpost de protecție civilă și cu un heliport.

Durata estimată de realizare este de 27 de luni, din care 3 luni sunt dedicate activității de proiectare.

Proiectul urmează a fi aprobat, mâine, de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și, ulterior, va fi supus aprobării Guvernului României prin emiterea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.