Ipoteză tulburătoare. Actrița Draga Olteanu Matei ar fi putut muri în incendiul de la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț + Ce a salvat-o?!

Publicat: 15 11. 2020, 10:25
Draga Olteanu Matei

Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei se află internată la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași, iar medicii o țin sub o monitorizare atentă, la secția de terapie intensivă, într-o ”zonă-tampon”. Actrița în vârstă de 87 de ani este intubată, se află sub ventilație invazivă și a fost stabilizată. 

Draga Olteanu Matei a fost transportată – de urgență – de la Spitalul din Piatra-Neamț, cu ambulanța, la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, după ce a suferit ”o hemoragie digestivă superioară”, cauza probabilă fiind tratamentul anticoagulant pe care îl efectua, de mai multă vreme, pentru o afecțiune cardiovasculară.

După incendiul care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în urma căruia au murit 10 persoane și alte 7 au fost rănite, o ipoteză tulburătoare a ieșit la lumină. Îndrăgita actriță s-ar fi putut număra printre victimele de la sectia ATI a SJU Piatra Neamț, fiindcă – inițial – acolo ar fi trebuit să fie internată.

Locuind chiar în Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei a fost dusă, bineînțeles, la spitalul de urgență, numai că – din ceea ce au transmis reprezentanții unității sanitare – aici erau două saloane la terapie intensivă. În primul salon erau internați pacienți neinfectați cu noul coronavirus – în acest loc au murit 8 pacienți, în urma incendiului -, iar în al doilea salon se aflau pacienți COVID, 2 dintre ei decedând din cauza flăcărilor care au cuprins locația.

Potrivit analizelor ulterioare, actrița Draga Olteanu Matei nu s-a infectat cu noul coronavirus. În astfel de condiții, ea ar fi putut să fie internată la ATI Piatra Neamț non-COVID, numai că acolo nu mai erau locuri. Tocmai de aceea a fost transportată Spitalul din Iași, ”Sfântul Spiridon” și, așa, a scăpat cu viață…

Medicul Dana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași: ”Este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare

Rezultatul testului pentru COVID-19 al actriţei Draga Olteanu Matei a apărut sâmbătă după-amiază și este negativ, a declarat şefa UPU SMURD Iaşi, prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu.

Cunoscuta actriță are 87 de ani, iar acum este intubată, sub ventilație invazivă, fiind stabilizată, după ce a fost internată, vineri, la urgențe.

”Este vorba de o pacientă și cu afecțiuni cronice, boli cardiovasculare și endocrine, o pacientă care a fost preluată în urgență. S-au început terapia și investigațiile diagnostice. Este în Anestezie-Terapie Intensivă pentru Clinica de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment și se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament, apoi, pentru investigații, pentru endoscopie, a fost sedată și este sub terapie”, a transmis medicul Cimpoeșu, potrivit Mediafax.