Draga Olteanu Matei, internată la ATI în stare conștientă

Draga Olteanu Matei, internată la ATI în stare conștientă
Draga Olteanu Matei, în comă! / Sursă FOTO: TVR 1 - Facebook
Publicat: 13/11/2020, 22:30
Actualizat: 13/11/2020, 22:33

Actrița Draga Olteanu Matei, în vârstă de 87 de ani, a fost internată în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași, în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie.

Celebra actriță, conștientă

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a anunțat faprtul că raga Olteanu Matei este conştientă şi comunică cu echipa medicală de pe secția ATI, potrivit agerpres.ro.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI”, a declarat aceasta.

De asemenea, reprezentantul UPU-SMURD Iași speră ca evoluția stării de sănătăate a artistei să fie una favorabilă.

„Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare”, a mai precizat doctorul.

În prezent, Draga Olteanu Matei se află internată la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași.

Știre inițială

Medicul șef UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a anunțat faptul că celebra actriță se află în comă, suferind o hemoragie digestivă, potrivit antena3.ro.

Celebra actriță, internată în stare gravă la Iași

„Nu trebuie să plângem. Cine ajunge la capăt scapă, deși ne dorim să mai fie ceva. E prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după…. Am scris în unul din caietele mele… M-am rugat lui Dumnezeu: dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă. Sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult. Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți… La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut… Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au îmbătrânit. I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat… acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii…”, a declarat Draga Olteanu Matei, în urmă cu o lună, într-un interviu pentru TVR 2.

În luna mai a anului 2018, a fost internată de urgență în spital, la Piatra Neamț, unde se stabilise de câțiva ani. Potrivit unor surse medicale, starea actriței nu era gravă, aceasta având probele medicale apărute pe fondul vârstei înaintate.

„Doamna a fost internată la noi de duminică, fiind sub supravegherea medicilor. Legat de starea dumneaei nu vă pot oferi mai multe detalii, fiind vorba despre respectarea legislației privind confidențialitatea datelor pacienților”, a declarat la vremea respectivă Daniela Burghelea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Piatra Neamț.

Marea actriță este născută pe data de 24 octombrie 1933 la București. Draga Olteanu Matei este o apreciată actriță de comedie, ce a jucat pe scena Teatrului Național București, în numeroase filme și la televiziune.

Reprezentantă a „generației de aur” a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei are un palmares foarte bogat, ea jucând în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și având peste 100 de roluri în televiziune.

Actrița Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul Nașional Steaua României  în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

Știre în curs de actualizare…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase