Klaus Iohannis: Vaccinul anti-COVID-19, furnizat tuturor statelor UE

Publicat: 29 10. 2020, 19:55
Actualizat: 06 04. 2021, 15:30

This browser does not support the video element.

În declarația susținută joi seară la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a spus că odată ce va fi disponibil, vaccinul anti-COVID-19 va fi furnizat către toate statele membre ale Uniunii Europene.

Vaccinul va fi distribuit către toate statele membre UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seară că odată ce va fi disponibil,  vaccinul anti-COVID va fi distribuit în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene.

„Este absolut necesară o abordare cu unitară la nivelul tuturor țărilor din UE prin convenirea unor criterii și instrumente comune în ceea ce privește recunoașterea reciprocă a rezultatelor testelor. Cu privire la vaccinul anti-COVID-19, odată ce va deveni disponibil, sperăm cât mai repede, el va fi furnizat către toate statele membre. Este, însă, nevoie și voi sublinia acest lucru, de creșterea finanțării disponibile în cadrul instrumentului pentru sprijin de urgență pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri”, a mai spus președintele.

Semnal de alarmă tras de președinte

În declarația sa de joi seară, președintele Klaus Iohannis a subliniat că România se află „într-un veritabil val doi al pandemiei.”

„Ne aflăm, din păcate, într-un veritabil val doi al pandemiei, iar dacă ne uităm la cifrele raportate zilnic observăm că se înregistrează recorduri negativ la nivelul tuturor indicatorilor în majoritatea țărilor europene. La nivel european, efortul de a reduce curba infecțiilor trebuie să fie unul colectiv pentru că până când nu vom fi cu toții în siguranță nimeni nu va fi cu adevărat ferit de pericolul contaminării. Solidaritatea este cuvântul de ordine și cred eu, cheia care ne va permite să depășim această teribilă încercare”, a spus Iohannis.