Klaus Iohannis, despre măsurile ”îndrăznețe” propuse de Comisia Europeană: ”Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile”

Klaus Iohannis, despre măsurile ''îndrăznețe'' propuse de Comisia Europeană: ''Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile''
Klaus Iohannis despre măsurile ''îndrăznețe'' propuse de Comisia Europeană: ''Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile''. Foto: Administrația prezidențială
Publicat: 28/10/2020, 19:17
Actualizat: 06/04/2021, 14:39

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri seară, la Cotroceni, o conferință de presă după întâlnirea avută cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii de resort.

Klaus Iohannis a făcut declarații în ceea ce privește declarațiile președintei Comisiei Europene privind implementarea unor măsuri restrictive, numindu-le măsuri îndrăznețe. Totodată, șeful statului spune că măsurile respective sunt necesare a fi luate cu evoluția pandemiei și în funcție de datele, analizate de experții din domeniu

Șeful statului despre măsurile propuse de Comisia Europeană: ”Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile”

”Am constatat că doamna președinte Ursula von Der Leyen ne îndeamnă să luăm măsuri îndrăznețe. Aceste măsuri îndrăznețe sunt cele pe care le ia fiecare stat membru UE, în funcție de evoluția pandemiei. Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile, care sunt propuse de experții recunoscuți în domeniu.” a declarat Iohannis.

Șeful statului a specificat importantă unor soluții, în special a celor care axează pe inchiderile și deschiderile de granițe, un astfel de dialog fiind programat joi seară, în cadrul Consiliului European, așa cum s-a convenit la ultima ședința între Consilii.

”Este adevărat că, la nivel european, căutăm să ne punem de acord cu aceste măsuri, în special cu închideri-deschideri de granițe, facilitarea transportului de mărfuri. Pentru a găsi cele mai eficiente soluții, în timp util, am convenit la ultimul Consiliu European să avem, între Consilii, reuniuni informale în sistem video-conferință. O astfel de întâlnire va avea loc chiar mâine seară!” a mai spus Iohannis.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  a avertizat, miercuri, că evoluţia pandemiei COVID-19 în UE este „alarmantă”.

Relaxarea măsurilor în lunile de vară nu a fost întotdeauna însoţită de paşi pentru realizarea unei capacităţi de răspuns suficiente. Situaţia cu COVID-19 este foarte gravă (…) Toate datele indică o puternică expansiune a virusului în toată Europa. Ne aflăm în plin val doi. Săptămâna trecută s-a ajuns la o cifră de un milion de infecţii confirmate. În săptămânile următoare aceste cifre vor continua să crească foarte rapid”, a declarat la o conferinţă de presă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”