Klaus Iohannis, despre măsurile ”îndrăznețe” propuse de Comisia Europeană: ”Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile”

Redactor:
Florentina Dinu
Klaus Iohannis, despre măsurile ”îndrăznețe” propuse de Comisia Europeană: ”Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile”
Klaus Iohannis despre măsurile ''îndrăznețe'' propuse de Comisia Europeană: ''Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile''. Foto: Administrația prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri seară, la Cotroceni, o conferință de presă după întâlnirea avută cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii de resort.

Klaus Iohannis a făcut declarații în ceea ce privește declarațiile președintei Comisiei Europene privind implementarea unor măsuri restrictive, numindu-le măsuri îndrăznețe. Totodată, șeful statului spune că măsurile respective sunt necesare a fi luate cu evoluția pandemiei și în funcție de datele, analizate de experții din domeniu

Șeful statului despre măsurile propuse de Comisia Europeană: ”Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile”

”Am constatat că doamna președinte Ursula von Der Leyen ne îndeamnă să luăm măsuri îndrăznețe. Aceste măsuri îndrăznețe sunt cele pe care le ia fiecare stat membru UE, în funcție de evoluția pandemiei. Nu stăm să așteptăm ceva de undeva. Noi analizăm datele și așteptăm să luăm măsurile, care sunt propuse de experții recunoscuți în domeniu.” a declarat Iohannis.

Șeful statului a specificat importantă unor soluții, în special a celor care axează pe inchiderile și deschiderile de granițe, un astfel de dialog fiind programat joi seară, în cadrul Consiliului European, așa cum s-a convenit la ultima ședința între Consilii.

”Este adevărat că, la nivel european, căutăm să ne punem de acord cu aceste măsuri, în special cu închideri-deschideri de granițe, facilitarea transportului de mărfuri. Pentru a găsi cele mai eficiente soluții, în timp util, am convenit la ultimul Consiliu European să avem, între Consilii, reuniuni informale în sistem video-conferință. O astfel de întâlnire va avea loc chiar mâine seară!” a mai spus Iohannis.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  a avertizat, miercuri, că evoluţia pandemiei COVID-19 în UE este „alarmantă”.

Relaxarea măsurilor în lunile de vară nu a fost întotdeauna însoţită de paşi pentru realizarea unei capacităţi de răspuns suficiente. Situaţia cu COVID-19 este foarte gravă (…) Toate datele indică o puternică expansiune a virusului în toată Europa. Ne aflăm în plin val doi. Săptămâna trecută s-a ajuns la o cifră de un milion de infecţii confirmate. În săptămânile următoare aceste cifre vor continua să crească foarte rapid”, a declarat la o conferinţă de presă preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide