Lista echipelor din Divizia A care au primit licența UEFA

Publicat: 17 04. 2015, 18:53

Dintre cele nouă grupări care au solicitat licența UEFA, Astra Giurgiu și CSU Craiova nu au primit dreptul de participare în cupele europene din partea Comisiei de Fond a Sistemului Național de Licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal, prima pentru neîndeplinirea criteriului financiar, iar a doua pentru că nu este afiliată de minimum trei ani la FRF.

„Am primit licența UEFA. Asta confirmă încă o dată declarațiile mele de până acum că ASA Târgu Mureș are toate documentele în regulă și poate participa fără probleme în cupele europene”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, președintele executiv al ASA Târgu Mureș, Narcis Răducan.

Proprietarul și tehnicianul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a afirmat că gruparea pe care o conduce nu a avut probleme la licențierea din acest an. „Anul acesta la licențiere am ieșit foarte bine. Întotdeauna ca societate trebuie să fii atent, să te miști pe piață. Trebuie să rămânem echilibrați și să plătim cel puțin salariile. Cred că am făcut un an bun în mare, dar se poate și mai bine”, a adăugat Hagi.

Președintele clubului Gaz Metan Mediaș, Ioan Horoba, a precizat că a fost informat vineri după-amiază că gruparea ardeleană a primit licența. „În această după-amiază am primit licența pentru sezonul viitor al cupelor europene”, a explicat Horoba.

În situația în care deciziile Comisiei de Fond a Sistemului Național de Licențiere privind cluburile AFC Astra Giurgiu și CS Universitatea Craiova rămân definitive după Comisia de Apel, respectiv ultima instanță posibilă, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, România va fi reprezentată în Liga Europa de ocupantele locurilor 2 (în prezent ocupat de ASA Târgu Mureș), 7 (FC Viitorul) și 8 (FC Botoșani).

Acest lucru este posibil deoarece alte două grupări cărora clasarea din acest moment le-ar permite participarea în Liga Europa, Petrolul Ploiești (în prezent locul 3) și Dinamo (locul 6), se află în insolvență și conform regulamentelor în vigoare nu pot evolua în competițiile organizate de UEFA.