Ludovic Orban ia în calcul să atace la CCR legea care respinge OUG de creștere etapizată a alocațiilor

Publicat: 20 08. 2020, 18:52
Actualizat: 06 04. 2021, 16:42
Ludovic Orban ia în calcul să atace la CCR legea care respinge OUG de creștere etapizată a alocațiilor / Sursa Foto: Alexandra Pandrea - Gândul.ro

Premierul Ludovic Orban ia în calcul atacarea la CCR a legii de respingere a ordonanței de urgență care prevede creșterea etapizată a alocațiilor copiilor

Orban spune că Guvernul a asigurat respectarea sensului legii

Potrivit premierului, Guvernul a asigurat respectarea sensului legii, adică dublarea alocațiilor.

„Aștept să vedem legea și în funcție de modul în care s-a derulat procedura de adoptare a legii, în funcție de elementele pe care le vom identifica, vom lua o decizie. Din punctul nostru de vedere, noi am asigurat respectarea sensului legii, anume dublarea alocațiilor. Această creștere a alocațiilor e stabilită etapizat pentru că nu există resursele financiare dintr-o dată pentru dublarea alocațiilor”, spune Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban a mai spus că PSD pierde voturi în această perioadă, profitând de actuala majoritate din Parlament pentru a forța legea.

„PSD, disperat că pierde voturi și profitând de faptul că dispune de o majoritate în Parlament a stabilit fără niciun fel de bază încă o dublare a alocațiilor fără niciun fel de fundament”, a mai spus Ludovic Orban.

Votul negativ a fost oferit miercuri de Parlament

Parlamentul a respins miercuri Ordonanța de Urgență a Guvernului prin care alocațiile au fost mărite cu 20% de la 1 august. În condițiile în care legea de respingere a Ordonanței de Urgență va fi promulgată de Klaus Iohannis, va intra în vigoare legea prin care alocațiile au fost dublate, cea votată inițial.

Proiectul de respingere a trecut cu 166 de voturi „pentru”,63 „împotrivă”, în timp ce 29 de deputați s-au abținut.

Deputații PNL solicitaseră în plenul Camerei Deputaților, ca proiectul de lege de respingere a Ordonanței de Urgență privind mărirea alocațiilor să fie retrimis la Comisia de muncă spre a fi reanalizat.

„În septembrie plătim și alocațiile mărite. Pentru alocațiile mărite trebuie să fim pregătiți să facem plățile la termen”, declara Ludovic Orban.