Deputații PNL cer retrimiterea la comisie a proiectului de respingere a măririi succesive a alocațiilor

Deputații PNL cer retrimiterea la comisie a proiectului de respingere a măririi succesive a alocațiilor
Veste bună pentru copii! Alocațiile vor crește în două trepte în 2021, cu câte 10% / Sursa FOTO: https://static.playtech.ro
Publicat: 19/08/2020, 17:20
Actualizat: 19/08/2020, 17:22

Deputații PNL au solicitat astăzi, în plenul Camerei Deputaților, ca proiectul de lege de respingere a Ordonanței de Urgență privind mărirea alocațiilor să fie retrimis la Comisia de muncă spre a fi reanalizat.

Plenul Camerei Deputaților dezbate, miercuri, proiectul care a primit marți raport de respingere în Comisia de muncă și protecție socială. În cazul votului negativ, se aplică legea iniţială, propusă de PSD și votată în Parlament, pentru dublarea alocaţiilor.

Pavel Popescu: „Nu vă mai jucați cu alocațiile copiilor și cu viitorul lor”

Ordonanța de Urgență Guvernului, pe care PSD vrea s-o respingă în Parlament, vizează creșterea alocațiilor copiilor în mod progresiv, sustenabil și responsabil, au transmis reprezentații liberalilor, care au cerut reanalizarea proiectului în comisie.

„Dragi colegi de la PSD, tot în spiritul adevărului și pentru toți cei care se uită azi aici, la Parlamentul României, în grupul PNL am decis cererea de restrimitere la comisie a acestei ordonanță de urgență, tocmai pentru a nu o respinge astăzi în plen, pentru că această ordonanță de urgență vizează creșterea alocațiilor copiilor românilor în mod progresiv, sustenabil și responsabil. Tot PNL, anul trecut, de la acest pupitru, atunci când erați conduși se Liviu Dragnea, care s-a speriat de acel amendament, a mărit, a dublat alocațiile copiilor românilor. Astăzi, prin ordonanță de urgență pe care noi am propus-o în Parlament, voiam să creștem în mod, repet, în mod sustenabil, responsabil, să creștem alocațiile. Dvs. Veniți, respingeți această ordonanță, practiv prorogați creșterea alocațiilor și în mod politicianist cereți mărirea lor. Dacă vreți să mărim alocațiile astăzi în Parlamentul României, schimbați ordinea de zi în adoptarea ordonanței de urgență PNL. Nu vă mai jucați cu alocațiile copiilor și cu viitorul lor”, a spus, în intervenția din plen, deputatul PNL Pavel Popescu.

Argument pentru respingere: În această perioadă, necesităţile şi cerinţele pentru şcoală sunt mai mari

Cu un vot majoritar, 2 voturi împotrivă și trei abțineri, din cele 24 exprimate de membri, Comisia de muncă și protecție socială a respins, marți, proiectului de lege privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind creșterea succesivă a alocațiilor de stat pentru copii, în tranșe de 20%, începând din 1 august, dată de la care, conform legii adoptate în Parlament, acestea ar fi trebuit să fie dublate.

Amendamentele depuse de reprezentantul PNL, deputatul Mara Calista, pentru aprobarea OUG, au fost respinse, argumentându-se că: „Legea adoptată de Parlament prevede dublarea alocaţiilor de stat pentru copii, mai ales acum, în această perioadă, în care necesităţile şi cerinţele pentru şcoală sunt mai mari. Trebuie puse în aplicare dispoziţiile prin care s-au dublat aceste alocaţii, şi nu eşalonarea majorărilor pe parcursul a trei ani”.

Proiectul de lege a fost respins de senatori, în 11 august, cu 87 voturi pentru, 29 de voturi împotrivă și 12 abțineri.

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind creșterea alocațiilor de stat pentru copii a fost aprobat de Guvern în 31 iulie, cu o zi înainte ca legea care vizează dublarea acestora să intre în vigoare. Conform OUG, creșterea este de 20% începând cu drepturile aferente lunii august, care se vor plăti în septembrie. Astfel, alocatiile ar urma să fie dublate propriu zis în iulie 2022.

Conform legii, alocaţiile ar urma să ajungă la 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, și 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului