Milionar ucis și tranșat în 108 bucăți de o rudă apropiată! Cum s-a ajuns la tragedia care a șocat o țară întreagă

Publicat: 07 10. 2020, 11:18
Milionar ucis și tranșat în 108 bucăți de o rudă apropiată! Cum s-a ajuns la tragedia care a șocat o țară întreagă / Foto: Curtea Supremă din Columbia Britanică

Un bărbat care a ucis un milionar chinez și i-a tăiat cadavrul în 108 bucăți a fost condamnat la închisoare în Canada. Crima oribilă a șocat China în urmă cu cinci ani.

Li Zhao a fost găsit vinovat de omor prin imprudență, după ce l-a împușcat mortal pe Gang Yuan, în 2015, după o ceartă violentă, scrie BBC.

Luni, Zhao a fost condamnat la 10 ani și 6 luni de închisoare în Canada, dar va executa mult mai puțin din pedeapsă. Cazul a atras atenția presei canadiene și chineze. Luni, judecătorul Terence Shultes de la Curtea Supremă din provincia canadiană Columbia Britanică a spus că această crimă odioasă nu este reprezentantivă pentru caracterul acuzatului, care „s-a căit cu adevărat” pentru faptele sale.

„Pentru cei care au oferit informații despre caracterul lui Zhao, comportamentul lui din acea zi a fost în contradictoriu cu „persoana blândă, caldă, non-violentă pe care o cunoșteau”, a declarat judecătorul.

„Mi s-a încețoșat mintea”

Yuan era vărul soției lui Zhao. Cei doi bărbați și familia lui Zhao locuiau într-o casă deținută de Yuan în Vancouverul de Vest.

Yuan era cunoscut pentru trecutul controversat. Milionarul de 42 de ani, care susținea că a devenit bogat din afaceri cu petrol și cărbune, a fost căsătorit de mai multe ori.

În data de 2 mai 2015, Yuan i-a făcut „o propunere de afaceri” lui Zhao, care includea și căsătoria cu singura fiică a lui Zhao, vedeta de reality show Florence Zhao.

Înfuriat de propunere, Zhao i-a zis lui Yuan că „ar fi vorba de un incest” și l-a numit „bestie”.

Cei doi bărbați s-au bătut și Zhao l-a împușcat, în cele din urmă, pe Yuan. „Mi s-a golit mintea. Eram tulburat, foarte tulburat”, a declarat Zhao la proces.

Zhao, un vânător în scopuri recreaționale, a încercat să scape de cadavru tăindu-l în 108 bucăți și punându-l în saci de plastic. Soția sa și soacra au descoperit ulterior crima și au raportat totul la poliție.

La începutul acestui an, bărbatul a fost achitat pentru crimă, dar a fost condamnat pentru omor prin imprudență, după ce judecătorul a considerat că acțiunile „violente” ale lui Yuan din timpul bătăii l-au făcut pe Zhao „să reacționeze în așa fel… în mod instinctiv, dominat de frică”.

Yuan și Zhao, doi chinezi înstăriți

Zhao a fost închis încă din 2015. Sentința de luni ia în calcul acest fapt și pentru fiecare zi de detenție i s-au scăzut 1,5 zile din sentință, însemnând că bărbatul va sta în închisoare încă 2 ani și 4 luni.

Potrivit South China Morning Post, Yuan avea o avere de 15,8 milioane dolari, care va fi împărțită între cei cinci copii ai săi.

Și Zhao este un om bogat și fiica sa a participat la Ultra Rich Asian Girls, un show online despre imigranții chinezi bogați din Vancouver.