Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce şi-ar fi omorât în bătaie mama şi apoi a fugit din ţară

Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce şi-ar fi omorât în bătaie mama şi apoi a fugit din ţară
Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce şi-ar fi omorât în bătaie mama şi apoi a fugit din ţară / Foto: Pixabay, Caracter ilustrativ
Publicat: 05/10/2020, 16:53

Un bărbat de 46 de ani din Alba a fost trimis în judecată deoarece şi-ar fi omorât în bătaie mama. Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv deoarece a fugit din ţară în timp ce se afla sub control judiciar.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorul criminalist a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat în vârstă de 46 de ani, pentru „săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea omorului şi violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe”.

Anchetatorii au stabilit că pe 15 martie, anul trecut, în timp ce se aflau la locuinţa comună din satul Cetea, comuna Galda, judeţul Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani. Patru zile mai târziu, „pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia”.

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Iniţial, el s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, prin intermediul unui mandat european de arestare. Măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă.

Fostul director de la Apele Române, trimis în judecată. Victor Sandu este acuzat de luare de mită

Fostul director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, Victor Sandu, a fost trimis în judecată pentru luare de mită de un milion de euro, a anunţat, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Victor Sandu, la data faptei director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.