Nelu Tătaru, despre dozele de vaccin antigripal contractate: Vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ, pentru că se află în categoria de risc

Publicat: 17 09. 2020, 17:58
Actualizat: 06 04. 2021, 15:52
Nelu Tătaru spune că o carantinare pe sectoare în Bucureşti este greu de făcut / Mediafax FOTO, Dragoș Pascaneanu

Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că profesorii, învățătorii și educatorii se pot vaccina antigripal gratuit anul acesta, fiind incluși  în categoria de risc. Tătaru a precizat că au fost contractate 3 milioane de doze de vaccin antigripal până în prezent, cantitate care poate crește la 4 milioane.

O primă tranșă de vaccin antigripal a fost distribuită deja către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, a precizat ministrul Sănătății, joi, la Brăila.

„A venit prima tranşă de 330.000 de doze de vaccin, s-au împărţit pe DSP-uri. Mai avem o tranşă care trebuie să vină în această lună, 400.000 în total, luna viitoare vor fi 1,2 milioane de doze, apoi încă 1 milion de doze”, a declarat joi ministrul Nelu Tătaru.

Anul acesta și profesorii vor avea prioritate la vaccinarea antigripală, având în vedere că se află într-o categorie de risc, în contextul pandemiei de coronavirus, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice

„În categoria celor de risc vor intra suplimentar şi cadrele didactice. Mai avem în acest moment 3 milioane de doze de vaccin antigripal pe care l-am contractat, cu posibilitatea prelungirii la încă un milion de doze şi vor fi distribuite şi către cadrele din învăţământ”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

La finalul lunii august reprezentanți ai Ministerul Sănătății au declarat în premieră pentru GÂNDUL.ro că anul acesta s-a încheiat un contract-cadru pentru trei milioane de doze vaccin gripal, dublu față de anul trecut.

Autoritășile au atras în repetate rânduri atenția asupra pericolului suprapunerii celor două boli: gripa sezonieră și Covid-19 și au recomandat vaccinarea antigripală:

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a declarat  Raed Arafat.