VIDEO | Nicolae Ciucă: ”Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”

Publicat: 24 05. 2023, 10:51
Actualizat: 24 05. 2023, 11:53

This browser does not support the video element.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern.

Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a spus: ”Dacă am spus că îmi depun mandatul”. ”Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica.

Despre rămânerea în Guvern, premierul a declarat: ”Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie. Până luni voi lua o decizie”.

Premierul a mai spus că negocierile privind viitorul guvern nu sunt încheiate, „prin urmare orice formulă de la cea a rămânerii în Protocol, până la cea a modificării asumării ministerelor de către fiecare partid în parte este deschisă.”

”Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a mai spus el.

Nicolae Ciucă a mai declarat că Ministerul Transporturilor, pe care și-l dorește PSD, încă se negociază, dar că decizia ca următorul guvern să aibă în total 18 ministere este deja luată.

”Nu vorbim doar de cele 18 ministere. Am dat un semnal foarte clar pentru reducerea numărului de personal, în primă fază la nivelul aparatului guvernamental și al demnitarilor. Am redus cu 50% numărul de consilieri, vom reduce numărul de ministere, de secretari de stat și aparatele aferente fiecăruia (n.r. minister)”, a mai spus Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a fost prezent miercuri, la Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, la evenimentul care a marcat 148 de ani de existenţă a Partidului Național Liberal.