Parade de 1 Decembrie. Avalanșă de HUIDUIELI la adresa Vioricăi Dăncilă. MESAJUL premierului de a fost TAXAT de mai mulți timișoreni. În ce alte ORAȘE din țară s-a întâmplat la fel

Deși temperaturile au fost extrem de scăzute, peste 15.000 de persoane de toate vârstele au mers pe B-dul Take Ionescu din Timișoara pentru a urmări parada militară. Oamenii au ținut în mâini steaguri tricolore și au cântat imnul național, înainte de începerea ceremoniei, pe muzica fanfarei militare.

De asemenea, pentru a marca Centenarul Marii Uniri de la 1918, Societatea de Transport Public Timișoara a organizat o paradă a tramvaielor de epocă, aflate în patrimoniul instituției. În centrul atenției s-au aflat un tramvai tras de cai, un tramvai istoric și unul turistic

o paradă a unor tramvaie de epocă, printre care și unul tras de cai

Înainte de paradă, a avut loc o slujbă religioasă, iar apoi au luat cuvântul reprezentanți ai autorităților locale și județene. Prefectul județului Timiș, Eva Andreas, a citit mesajul premierului Viorica Dăncilă cu ocazia zilei de 1 Decembrie, iar mai mulți timișoreni prezenți la eveniment au început să huiduie. Același lucru s-a întâmplat și în momentul în care a fost citit mesajul ministrului de Interne, Carmen Dan.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a luat cuvântul pentru a preciza că „trăim clipe speciale, aniversăm 100 de ani de la momentul de grație al istoriei, Marea noastră Unire, înfăptuită la 1 Decembrie 1918. Din păcate, Banatul a putut fi administrat în cadrul României Mari abia începând cu 3 august 1919. Deci, noi vom avea de sărbătorit și un Centenar al nostru la anul”.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a afirmat că „Marea Unire a fost și rămâne pagina cea mai frumoasă a istoriei românești. Lansez astăzi, la ceas aniversar, un apel general la solidaritate, reconciliere și colaborare. Atât în sfera politică, dar și între cetățeni, Centenarul înseamnă unire, și nu dezbinare, haideți să fim din nou uniți în interesul României. Aceasta este cred eu cel mai potrivit mod prin care să cinstim istoria, țara, trecutul și viitorul. Sunt mândru că sunt român și îmi doresc pentru țara mea unitate și prosperitate”.

Paradă cu tramvaie de epocă, la Timișoara

Apoi a urmat parada militară, pe muzică de fanfară. Astfel, pe B-dul Take Ionescu din Timișoara a avut loc defilarea detașamentelor și a tehnicii Ministerului Apărării Naționale , Ministerului Afacerilor Interne , Serviciului Român de Informații , Penitenciarului Timișoara și a Direcției Poliției Locale a Municipiului Timișoara. Spre bucuria celor prezenți, pe lângă TAB-uri, echipaje ale poliției, câini sau mașini de intervenție ale pompierilor, timișorenii prezenți la paradă au putut urmări și două elicoptere, care au survolat locul în care a avut loc evenimentul.

La Brașov, același scenariu:Huiduieli în timpul citirii mesajului premierului

Mai multe persoane au huiduit la Brașov, sâmbătă, când prefectul Marian Rasaliu a citit mesajul transmis de premierul Viorica Dăncilă participanților la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Naționale.

În momentul în care prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, a citit mesajul premierului Viorica Dăncilă, mai mulți brașoveni au început să huiduie, fără a scanda însă alte mesaje.

După mesajul șefului Guvernului, prefectul Marian Rasaliu, îmbrăcat în haine populare, a transmis apoi un mesaj personal, în care a făcut apel la unitate.

Peste 2.000 de brașoveni au participat la parada de 1 Decembrie, în centrul orașului. În deschiderea festivităților, drapelul României a fost adus la sol de către un parașutist lansat de la mare înălțime.

„Sus am stat cam 7-8 minute. Bine că nu a bătut vântul, că nu aș fi putut coborî. A fost rece sus, dar dragostea de țară e mai presus”, a declarat Cristinel Popescu, instructor parașutist la un aeroclub.

Huiduieli în timpul citirii mesajului premierului brașov

Brașovul marchează sărbătoarea Marii Uniri printr-un ceremonial religios și militar de excepție.

A treia oară nu este cu noroc.VioricaDăncilă, primită cu huiduieli și la Focșani

Premierul VioricaDăncilăa fost huiduităîn timp ce se afla chiar în rândul oficialilor care asistau la parada de Ziua Națională de la Focșani, alături de aceasta fiind și miniștrii Eugen Teodorovici, Lucian Șova și Tudorel Toader,dar și secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu.

Premierul a fost întâmpinată de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Evenimentul, organizat în colaborare cu Garnizoana Focșani, cuprinde momentul de decorare a celor opt drapele de luptă ale „Brigăzii 8 LAROM”, o paradă militară în care vor fi angrenați militari ai Garnizoanei Focșani, forțe ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgenă Vrancea, Salvamont Vrancea, dar și un recital al Fanfarei Garnizoanei Focșani.

Ulterior, pe scena care va fi amplasată în Piața Unirii vor urca membrii Orchestrei Metropolitane București, alături de Corul Acustic și Sebastian Stan, care vor susține un spectacol extraordinar. De asemenea, spectacolul va fi completat de momente recitative în interpretarea actorilor Sorin Francu și Ion Dichiseanu.

Seara dedicată Centenarului Marii Unirii se va încheia cu prima proiecție video mapping 3 D realizată în Vrancea și un foc de artificii tricolor, în timp ce militarii Garnizoanei Focșani se vor retrage cu torțe.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers