Peste 10 copii AU AJUNS LA SPITAL, după ce au înghițit medicamente găsite prin casă. Cum a fost posibil

Publicat: 16 03. 2023, 11:38
Actualizat: 16 03. 2023, 11:39
Sursă Foto - Caracterilustrativ

Copiii unei familii din municipiul Roman au fost transportați la spital, după ce s-au intoxicat cu medicamente homeopate. Cei mici au înghițit pastilele pentru că ”erau dulci”.

Șase băieți și șapte fete din aceeași familie din municipiul Roman, au fost transportați la spital după ce s-au intoxicat voluntar cu medicamente homeopate, transmite SAJ Neamț.

Cei 13 minori, cu vârste între 4 şi 16 ani, acuzau dureri abdominale şi vărsături, iar părinţii au apelat la 112 şi au solicitat ajutorul medicilor.

Copiii au fost transportaţi cu mai multe ambulanţe la Centrul de Primiri Urgenţe Roman, de unde au fost transferaţi în secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Roman, potrivit Libertatea.

A fost sesizată Protecția Copilului Neamț

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a declarat că minorii ar fi găsit medicamentele în casă şi, fiind dulci, le-au înghiţit, iar după câteva ore li s-a făcut rău.

Poliţiştii nu vor deschide dosar penal în acest caz, nefiind constatată nicio infracţiune, dar este de aşteptat o anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ.