Peter Szijjarto, infectat cu coronavirus! Ministrul de Externe maghiar este izolat într-un spital din Bangkok

Publicat: 04 11. 2020, 11:32
Peter Szijjarto, infectat cu coronavirus! Ministrul de Externe maghiar este izolat într-un spital din Bangkok / Sursă FOTO: Szijjarto Peter - Facebook

Ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, care se află într-un turneu în Asia, a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Peter Szijjarto nu are simptome specifice contaminării cu Sars-Cov-2, dar se află într-un spital thailandez, informează MTI.

Ministrul a fost testat pozitiv după sosirea sa la Bangkok, capitala Thailandei, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

Ministrul, izolat într-un spital thailandez

După ce a fost în Cambodgia, Peter Szijjarto s-a deplasat în Thailanda, unde, ca urmare a rezultatului pozitiv pentru coronavirus, a fost izolat într-un spital din Bangkok, respectându-se astfel prevederile locale anti-Covid-19.

Ministrul de externe ar putea ajunge însă înapoi la Budapesta, unde va sta în carantină.

Peter Szijjarto a fost testat pentru Covid chiar înainte să plece în Asia, dar rezultatul testului a fost negativ.

2015. Ministrul ungar de Externe: Politicieni români au intrat într-o „spirală a minciunilor” față de Ungaria

Politicieni români au intrat într-o „spirală a minciunilor”, vorbind de soluții comune cu Ungaria și, în același timp, făcând afirmații ostile, acuza ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în 2015, afirmând că, în actuala situație, cooperarea bilaterală riscă să fie imposibilă.

Politicieni români au intrat într-o „spirală a minciunilor”, vorbind de soluții comune cu Ungaria și, în același timp, făcând afirmații ostile, acuză ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, afirmând că, în actuala situație, cooperarea bilaterală riscă să fie imposibilă.

„Unii politicieni români au intrat într-o spirală a minciunilor, vorbind de soluții comune și, în același timp, făcând afirmații ostile și spunând minciuni care fac cooperarea imposibilă”, a declarat Peter Szijjarto, citat de MTI.

„Premierul României, Victor Ponta, a avut în ultima zi și jumătate atacuri verbale lipsite de respect la adresa Ungariei. Astfel de atacuri sunt complet inadecvate pentru un politician cu o cultură europeană”, a spus Szijjarto, la vremea respectivă.