Povestea sfâșietoare a lui Lucian, băiatul mort în râul Bistrița. Copilul a fost ținut în brațe de prietenul lui, ca să nu înghețe

Publicat: 18 02. 2022, 18:31
Sursă foto: Facebook/Antena 3

Lucian, băiețelul de 10 ani care a căzut în apa înghețată a lacului de acumulare de pe râul Bistrița, în urmă cu două săptămâni, a murit.

Pe 4 februarie, cei doi copii se jucau pe gheață, iar aceasta s-a crăpat sub greutatea lor. Un băcăuan i-a zărit și a sunat la 112, iar o echipă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău a reușit să-i scoată din apă.

Băiețelul de 10 ani s-a luptat atât pentru viața lui, dar și pentru prietenul lui, pentru care a făcut tot ce a putut pentru a-l salva.

Cei doi minori, aflați la joacă pe suprafața înghețată a râului Bistrița, au fost surprinși de ruperea gheții. Când am ajuns la fața locului împreună cu ceilalți membri ai echipajului, am lansat rapid barca, reușind să ajungem rapid la cei mici care încercau să se agațe de bucățile de gheață. L-am recuperat întâi pe cel care se afla la suprafață, însă atunci am descoperit că băiatul îl ținea strâns, să nu-l piardă în apele înghețate, pe colegul său de joacă…de 10 ani”, a spus Florin Benea ISU Bacău.

Lucian P. a fost scos în stop cardiorespirator. Acesta a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost dus la spital, dar inima copilului de 10 ani nu a mai vrut să bată.

Din păcate, Lucian nu s-a mai făcut bine și ne-a părăsit…!Dumnezeu va avea grijă de acest îngeraș”, ”Dumnezeu să te ierte Îngerașule!” ”Drum lin catre îngeri! Cuvintele sunt de prisos!”, ”Lucian cel mai frumos copil …nu îmi vine a crede!”, sunt câteva dintre mesajele publicate pe pagina de Facebook.