Prefectul Capitalei exclude redeschiderea școlilor din Capitală: „La o incidență de peste 3 la mie, școala față în față nu mai este posibilă”

Publicat: 05 11. 2020, 07:25
Traian Berbeceanu acuză că un condamnat pentru proxenetism a devenit consilier PSD! „Dacă nu el, atunci cine?”. Foto: Facebook

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat, miercuri seară, că este exclusă redeschiderea școlilor din Capitală, cât timp rata de incidență este de peste 3 la mia de locuitori.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Bucureștiul atinge o rată de infectare de 4,24, după raportarea a 1.514 noi cazuri de Covid.

„Ne confruntăm cu o transmitere comunitară accentuată”

„Noi la nivelul CMSU nu putem lua în calcul decât scenariile din actele normative, prin HG și ordin comun MS și MEC la o incidență de peste 3 la mie școala față în față nu mai e posibilă”, a declarat Berbeceanu, la Digi24.

„Este adevărat că ne confruntăm cu o transmitere comunitară destul de accentuată, în fiecare zi am avut în jur de 500-700 de noi cazuri de COVID, de persoane depistate, în ultimele 24 de ore s-a dublat, avem 1514 noi cazuri și am ajuns la un indice de contaminare de 4,24 la mie.

Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare, nu sunt alarmante, dar sunt îngrijorătoare…

„Măsurile trebuie respectate în mod categoric”

Cu privire la dacă se impune sau nu adoptarea de noi restricții, așa cum am apreciat și în ședința CMSU, am considerat că măsurile aflate în vigoare și prelungite prin ultima hotărâre sunt suficiente. În mod categoric trebuie respectate. Avem convingerea că respectând aceste măsuri putem ajunge la platou și apoi să începem să scădem în privinta cifrelor”, a mai spus prefectul Capitalei.

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, în direct la GÂNDUL LIVE: În cea mai mare parte, bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate

Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că bucureștenii au înțeles și respectă măsurile în pandemia de coronavirus. Forțele de ordine sunt pe teren pentru a se asigura că toată lumea poartă mască și respectă distanțarea socială, a mai precizat Berbeceanu. Cât despre evenimentele de la Patriarhie, acesta a apreciat că au fost „în limite legale, fără evenimente deosebite”.