Premierul Dăncilă a terminat EVALUAREA miniștrilor, dar REFUZĂ să spună cine pleacă. Toader: Cariera mea NU s-a construit în FRUNTEA MINISTERULUI

Publicat: 30/10/2018, 13:04

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, marți, că a încheiatevaluarea miniștrilor, urmând să o prezinte în Comitetul Executiv Național PSD. Șeful Executivului a refuzat să dea nume sau să precizeze câți miniștri vor părăsi Cabinetul.

„Eu nu-mi permit să mă implic în ceea ce privește justiția. Nu am spus părerea unuia sau altuia, am dat răspunsuri aplicate. Am menționat că am terminatevaluarea, că am făcut această evaluare, nu legată de anumite persoane. Am făcut o evaluare în funcție de îndeplinirea măsurilor din programul de guvernare. Urmează să expun această evaluare în cadrul CEX. Vom hotărî împreună când va avea loc această ședință. Nu vă pot da nume.Evaluareas-a făcut în funcție de măsurile din programul de guvernare. Eu prezintevaluarea, dar trebuie să avem un vot și din punct de vedere politic am să văd care e susținerea din partea CEx. Nu pot spune acum: vor pleca un număr de miniștri și vor rămâne atâția”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că încă nu a fost stabilită data la care va avea loc ședința Comitetului Executiv Național PSD.

„Vom avea o discuție pe fiecare minister în parte. Nu am stabilit încă data. În același timp cred că e necesar ca într-o săptămână să avem”, a completat Viorica Dăncilă.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, pe 19 octombrie, la Bistrița, că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre remanierea guvernamentală și că ALDE nu va remania pe nimeni.

Viorica Dăncilă a ajuns la concluzia remanierii, după odiscuție cu președintele PSD și alți câțiva lideri ai partidului.Unul dintre ei,Marian Oprișan, care a ținut să-l nominalizeze pe vicepremierulPaul Stănescuprintre membrii executivului care nu au știut să-și pună în valoare activitatea. Evident, un alt mare minus este că face parte din tabăra „puciștilor” condusă de Gabriela Firea.

„Toți miniștrii trebuie să iasă public și să explice măsurile bune pe care le-au luat. Cei care nu comunică nu au ce să caute, după părerea mea, în funcții guvernamentale,” a declarat miercuri, la Parlament, vicepreședintele PSD Marian Oprișan. „Paul Stănescu nu a comunicat deloc, așa cum bine știți. Este colegul meu, este un om destoinic, un președinte de consiliu județean bun, dar la capitolul comunicare, în ceea ce privește activitatea ministerului Dezvoltării, aceasta nu a existat.”

În spațiul public se discută că miniștriiremaniabiliar fi Tudorel Toader, Dănuț Andrușcă, Paul Stănescu și Ștefan Viorel, dar Liviu Dragnea a dezmințit veridicitatea zvonurilor. În discuția de miercuri din biroul său de la Palatul Parlamentului, Dragnea a sfătuit-o pe Viorica Dăncilă să nu devină „paratrăsnetul” guvernului și să promoveze ea insăși măsurile și rezultatele ministerelor. „Două vor fi principalele calități ale viitorilor miniștri,” dezvăluie surse social-democrate pentru Mediafax. „În primul rând, trebuie să știesă comunice. Doi: să aibă capacitateasă stăpâneascăfuncționarii.”
Opoziția consideră că Șova, Daea și Toader nu are trebui să lipsească de pe lista remaniaților. Vicepreședintele PNL, Laurențiu Leoreanuconsideră că ministrul TransporturilorLucianȘova, „pentru blocarea autostrăzii Unirii” și ministrul Agriculturii Petre Daea, pentru „dezastrul produs de necontrolarea pestei porcine”, trebuie înlocuiți.

„Este obligatoriu ca ministrul Lucian Șova să fie inclus pe lista remanierilor din această săptămână, iar înlocuitorul său trebuiesă garantezecă autostrada Iași-Târgu Mureș va deveni o prioritate zero a Ministerului Transporturilor, mai ales după semnalul dat de parlamentari din toate partidele în această săptămână,” afirmă Leoreanu într-un comunicat remis Mediafax.

Tudorel Toader a precizat, marți, referitor la o posibilă remaniere, că nu a fost anunțat de premierul Viorica Dăncilă dacă va rămâne sau nu în Guvern, menționând însă că nu și-a construit cariera în fruntea ministerului Justiției.

„Cariera mea nu s-a construit în funtea ministerului. Nu, m-a anunțat (dacă va rămâne sau nu în Guvern -n.r.). Eu am venit aseară din concediu. Astăzi intrăm în ritm și vedem ce despre ce este vorba”, a declarat Tudorel Toader, la Parlament.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Aisbergul care a scufundat Titanicul, surprins într-o fotografie din 1912