Primarul din Târgu Mureș revine cu noi declarații: „Nu retractez nicio virgulă. Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace”

Redactor:
Corespondenti
Primarul din Târgu Mureș revine cu noi declarații: „Nu retractez nicio virgulă. Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace”
Primarul din Târgu-Mureș, Dorin Florea, revine cu o nouă postare pe Facebook, spunând că nu retracteză nicio virgulă din declarațiile anterioare și că afirmațiile sale au la bază analize obiective: „Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace".

„Nu retractez nici o virgulă din comunicatul atât de controversat cu privire la necesitatea unei dezbateri publice privind responsabilitatea nașterii unui copil. România reală este cea pe care eu o cunosc, iar tot ceea ce am spus este rezultatul unor analize obiective”, își începe Florea postarea.

Apoi, primarul transmite „mercenarilor” care nu i-au înțeles mesajul că tot ei au fost cei care „au prezentat la capitolul violuri, incesturi, părinți care și-au bătut și omorât copiii, mame la 12 ani, nunți cu regi și împărătese la vârste de 12 și 15 ani, copii scoși la cerșit, la furat, copii care dorm în canale și în ghene de gunoi, iar exemplele pot continua”.

„Tot voi ați prezentat, apocaliptic, știri despre demografia României peste 50 de ani. Când ați avut dreptate? Oare de ce atâta încrâncenare pentru un subiect firesc cu privire la o situație gravă a României pe care toți o știm, dar ne prefacem că nu o vedem?! Este o realitate tristă a țării noastre de la Cuza încoace, pentru care nimeni nu a dorit să găsească soluții”, scrie Florea.

 

Apoi, referindu-se la politicienii care l-au acuzxat și criticat, Florea afirmă că „se complac în mediocritate și că rămân supuși compromisului politic și ipocriziei, trăsături pe care le manifestă din plin. Imaginea dezastruoasă a României în străinătate li se datorează pe deplin”.

„Faceți dvs. comparația dintre o mamă care își dorește un copil cu adevărat, care trebuie să respecte tot felul de protocoale (să anunțe medicul de familie, să facă teste etc.), și cealaltă situație, în care aflăm doar de la știri, când e trimisă șenilata pe viscol, că o femeie despre care nimeni nu știa că e gravidă, trebuie să nască! Ceea ce am propus eu cu privire la ancheta socială este un lucru cât se poate de responsabil, pentru că doar așa tinerii care vor să aibă copii pot fi conștientizați și educați cu privire la tot ceea ce implică rolul de părinte. Mă bucur că au fost dublate alocațiile pentru copii, dar ceea ce eu am propus este cu totul altceva: copiii nu trebuie aduși pe lume ca sursă de venit, iar legislația trebuie să cuprindă măsurile despre care am vorbit!”, scrie edilul.

În ce privește decizia directorului CNCD, Florea îi recomandă să citească textul său cu mare atenție și să meargă în zonele defavorizate, să vadă condițiile în care trăiesc copiii aduși pe lume doar pentru alocații.

„Mai mult, îi recomand să consulte normele legislative din Ungaria în acest domeniu și să facă o comparație cu ceea ce am spus eu!”, conchide primarul.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă și a propus introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

În replică, președintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Florea este așteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat și că riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 100.000 de lei.

Tags:
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
E o bruneta superba! Maria este cea mai sexy fiica de fotbalist roman. Wow, cum...
Cod Rutier 2020: GESTUL BANAL pentru care un polițist te poate amenda. Mulți șoferi nu...
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Simona Halep a dat LOVITURA! Vestea cea mare a venit în urmă cu scurt timp....
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
Gina Pistol, fortata sa se retraga din televiziune! Sarcina e in PERICOL?
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Incredibil! Țara în care șef de stat este un MORT, dar nu asta este cel...
ULTIMĂ ORĂ! Andreea Marin revine în televiziune. E OFICIAL! Anunțul tocmai a fost făcut
ȘCOLILE rămân închise. DECIZIA ministrului…
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide